Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Πρωτοβουλία 21»: Απολογισμός και μελλοντικές δράσεις

«Πρωτοβουλία 21»: Απολογισμός και μελλοντικές δράσεις

Τον απολογισμό των επετειακών δράσεων της περιόδου 2020-2022 και την μετεξέλιξη της, με γνώμονα τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της Ελλάδας στην νέα εποχή, παρουσιάζει η «Πρωτοβουλία 1821-2021», σε μία ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 (19:00), παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η σύμπτωση της διακοσιετηρίδας της Ελληνικής Επανάστασης με την δύσκολη περίοδο της πανδημίας και των περιορισμών που αυτή επέβαλε, ανέδειξε με τρόπο δημιουργικό και αντίστοιχο των απαιτήσεων της εποχής, τη σημασία της συνεργασίας, της σύμπνοιας και της ενότητας μεταξύ των ιδρυμάτων και φορέων που απαρτίζουν* την «Πρωτοβουλία 21».

Ο μεταξύ τους δημιουργικός συντονισμός, η προσήλωση στους στόχους της «Πρωτοβουλίας» και η συνεχής και δυναμική προσαρμογή στις δύσκολες συνθήκες της περιόδου κατά την προηγούμενη τετραετία, ανέδειξε πολλαπλώς τις δυνατότητες προσφοράς και δημοσίων παρεμβάσεων. Έτσι επαληθεύτηκε πλήρως η φράση, η οποία χαρακτήρισε εξ αρχής την πολυδιάστατη αυτή συνεργασία, ανάμεσα στα μεγαλύτερα κοινωφελή, επιστημονικά και πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας: «Η Ιστορία έμπνευση για το μέλλον».

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του προγράμματος των 150 και πλέον πολιτιστικών, επιστημονικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η «Πρωτοβουλία 21» και οι συντελεστές της αξιολογούν και ιεραρχούν τις προτεραιότητες της νέας εποχής.

Υπό αυτό το πρίσμα, το τέλος της πανδημίας βρίσκει τη χώρα και τις δημιουργικές της δυνάμεις ενώπιον των προκλήσεων και απαιτήσεων της επόμενης, κρίσιμης περιόδου.

Μέσα από αυτές προβάλλεται εκ νέου η ανάγκη των προσεχών δράσεων και αναδεικνύεται εμφατικά η σημασία της ενότητας και της συνεργασίας, αρχών οι οποίες χαρακτήρισαν και εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν την «Πρωτοβουλία» εν όψει του νέου σχεδιασμού της, που αφορά τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και του περιβάλλοντος.

* Εθνική Τράπεζα, Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ίδρυμα Ευγενίδου, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), Ίδρυμα Λαμπράκη, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση, Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν.Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ίδρυμα Ωνάση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας