Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Χίο που προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα -...

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Χίο που προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα – Συνελήφθη ο οδηγός

Ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου, όπου διενεργήθηκε έλεγχος μέθης με θετικό αποτέλεσμα. Κατόπιν επικοινωνίας με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή να συλληφθεί ο οδηγός και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, ενώπιον του Εισαγγελέα.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προσπάθεια από την πυροσβεστική υπηρεσία να οριοθετήσει την πυρκαγιά στην περιοχή της Κατάβασης, βορειοδυτικά της Χίου, που προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ενώ λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς έχουν μπει και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Τα πεζοπόρα τμήματα έχουν εισχωρήσει στο δάσος μέσω των αντιπυρικών ζωνών, για να αναχαιτήσουν τη φωτιά, που -από το σημείο που προκλήθηκε- κινήθηκε νότια και ανατολικά, ενώ επέμβαση γίνεται και στην περιοχή πάνω από το χωριό Διευχά.

Από τις 6.20 το πρωί ξεκίνησε ρίψεις νερού το ελικόπτερο που εδρεύει στη Χίο, ενώ στις 6.58 έφτασαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη canadair.

Παράλληλα, από τους πυροσβέστες και τις εθελοντικές ομάδες γίνονται επεμβάσεις κατά μήκος της εθνικής οδού Χίου-Βολισσού, από τη θέση Αψηλές μέχρι τη διασταύρωση για Διευχά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος αναζοπυρώσεων.

Τα ξημερώματα έφθασαν 28 δασοκομάντος από Αθήνα και 9 από Λέσβο, ενώ αναμένονται ενισχύσεις και σε οχήματα. Συνολικά 20 οχήματα, 125 πυροσβέστες λαμβάνουν μέρος στην κατάσβεση.

Συμμετέχουν επίσης οι εθελοντικές ομάδες του νησιού, ενώ ο στρατός συμβάλλει με βαρέα οχήματα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, καθώς και ο Δήμος και η Περιφέρεια με υδροφόρες .

Οι κάτοικοι από τα χωριά Διευχά και Κατάβαση μεταφέρθηκαν ξημερώματα στη Βολισσό, μετά το μήνυμα για εκκένωση από την πολιτική προστασία, κυρίως λόγω των προβλημάτων από τους καπνούς.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου, όπου διενεργήθηκε έλεγχος μέθης με θετικό αποτέλεσμα (0,42% σε αμφότερες τις μετρήσεις).

Κατόπιν επικοινωνίας με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή να σχηματιστούν δύο δικογραφίες: μια δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα και μια δικογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος. Δόθηκε επίσης εντολή να συλληφθεί ο οδηγός και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, ενώπιον του Εισαγγελέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας