Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠυρκαγιές Ιουλίου: Πρώτη έκτακτη επιχορήγηση 300.000 ευρώ στον δήμο Σαρωνικού

Πυρκαγιές Ιουλίου: Πρώτη έκτακτη επιχορήγηση 300.000 ευρώ στον δήμο Σαρωνικού

Ο Δήμος σε σχετικό έγγραφο που έχει ήδη αποστείλει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, έχει συμπυκνώσει το σύνολο των προβλημάτων που άφησε πίσω η πύρινη λαίλαπα της 17η ς Ιουλίου.

Με τριακόσιες χιλιάδες ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Σαρωνικού προκειμένου να επουλωθούν κάποιες από τις πληγές που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά στο Δήμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου η χρηματοδότηση του δήμου με 300.000 ευρώ αφορά  στις πρώτες επείγουσες εργασίες που αφορούν στην απομάκρυνση καμένων υλικών και στη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των χώρων εναπόθεσης ογκωδών και κλαδεμάτων. Με τον ίδιο τον υπουργό να δεσμεύεται να μελετήσει και να ικανοποιήσει στο μέτρο του δυνατού όλα τα αιτήματα του δήμου.

Για τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου ο Δήμαρχος Σαρωνικού ενημέρωσε τον Υπουργό και ζήτησε την άμεση αρωγή για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν.

Μάλιστα, σε σχετικό έγγραφό του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών,  αναφέρθηκε αναλυτικά στο σύνολο των προβλημάτων που δημιούργησαν οι πρόσφατες φωτιές στους οικισμούς, αιτούμενος την προμήθεια κορμοδεμάτων – κορμοφραγμάτων προκειμένου να πραγματοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές, για έργα οδοποιίας στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη φωτιά και για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί δημοτικές υποδομές.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας