Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΠαράσταση υποστήριξης κατηγορίας η ΑΕΚ-Δεν επιτρέπεται λέει ο Κούγιας

Παράσταση υποστήριξης κατηγορίας η ΑΕΚ-Δεν επιτρέπεται λέει ο Κούγιας

Η ΠΑΕ ΑΕΚ -μετά την οικογένεια του δολοφονηθέντα, Μιχάλη Κατσουρή- κατέθεσε παράσταση υποστήριξης κατηγορίας στο δικαστήριο. Το οποίο, θα δικάσει τους προφυλακισμένους φασιστο-ναζιστές του τάγματος εφόδου της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και τους ημεδαπούς ομοϊδεάτες τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Οι οποίοι, προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια και δολοφόνησαν τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ.

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ -διά της δικηγόρου της, Έλλης Ρίζου- κατέθεσε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας κατά των 105 προφυλακισθέντων για εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών, διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και βιαιοπραγία πριν από εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας.

Κούγιας: «Δεν επιτρέπεται, προσπάθεια εκμετάλλευσης»

Ο Αλέξης Κούγιας, ένας από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, υποστηρίζει πως η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν επιτρέπεται να το κάνει αυτό. Κατηγορώντας την «κιττρινόμαυρη» ΠΑΕ ότι «προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον τραγικό θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη για άλλους λόγους».

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, αναφέρει: «Διάβασα την πρωτοφανή είδηση ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ με μια δικηγόρο που τη θυμάμαι στην υπόθεση των δοκαριών του Ατρόμητου, όπου η ΑΕΚ αποπειράθηκε να κερδίσει τον αγώνα στα χαρτιά με τη μεζούρα του Γιάννη Παπαδοπούλου, κατέθεσε δικόγραφο για την υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος τόσο του εντολέως μου, όσο και των υπολοίπων κατηγορούμενων και διερωτώμαι αν εκεί στην ΑΕΚ και στη νομική υπηρεσία μπορούν να ερμηνεύσουν είτε μια ποινική διάταξη ουσιαστικού περιεχόμενου είτε μια δικονομική διάταξη, και έρχομαι στη δύσκολη θέση να υπενθυμίσω ότι σε καμιά από τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί εις βάρος των κατηγορούμενων δεν επιτρέπεται η παράσταση προς υποστήριξης κατηγορίας από την ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού απαγορεύεται η υποστήριξη της κατηγορίας από φυσικό ή νομικό πρόσωπο για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, απαγορεύεται η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην ΠΑΕ ΑΕΚ για το αδίκημα της βιαιοπραγίας πριν από αθλητική εκδήλωση, αφού το αδίκημα προϋποθέτει παθόντα φυσικό πρόσωπο και βεβαίως κανείς από τους δράστες δεν τραυμάτισε το γήπεδο της ΑΕΚ με μαχαιριές (!!) προκαλώντας σε αυτό σωματικές βλάβες, και τέλος απαγορεύεται η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην ΠΑΕ ΑΕΚ για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών, διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, αφού τα επεισόδια δεν έγιναν λίγη ώρα αλλά 24 ώρες πριν και ήταν άσχετα με τη διεξαγωγή του αγώνα.

Λυπάμαι που έρχομαι στη δύσκολη θέση να υπενθυμίζω τα αυτονόητα, τα οποία δυστυχώς αποδεικνύουν ότι και σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ κατά την κρίση μου προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον τραγικό θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη για άλλους λόγους, ενώ η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως και στην περίπτωση των δοκαριών του Ατρόμητου, δέχεται αυτογκόλ, αντί να σκοράρει εις βάρος των αντιπάλων.

Υ.Γ. Υπάρχουν και ειδικοί δικηγόροι που μπορεί να βοηθήσουν τη νομική υπηρεσία της ΑΕΚ να έχει καλύτερα αποτελέσματα».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας