Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΛαγκαδάς: Ψεκασμοί τη Δευτέρα (21/8)-Σύσταση αποφυγής κυκλοφορίας

Λαγκαδάς: Ψεκασμοί τη Δευτέρα (21/8)-Σύσταση αποφυγής κυκλοφορίας

Σύσταση για αποφυγή της κυκλοφορία πολιτών στην κοινότητα Λαγκαδά το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας (21/8), λόγω έκτακτων ψεκασμών ακμαιοκτονίας, απευθύνει η δημοτική αρχή.

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους του ανατολικού τμήματος στον Λαγκαδά ν’ αποφύγουν οποιαδήποτε κυκλοφορία στην περιοχή την προσεχή Δευτέρα (21/8) από τις 22.30 και μετά, απευθύνει η δημοτική αρχή, μετά από σχετική συνεννόηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Καθώς θα πραγματοποιηθούν έκτακτοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ύστερα από την εμφάνιση κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή.

Οι επίγειοι ψεκασμοί ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV) -που πραγματοποιούνται για τη δραστική μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών, με στόχο να αποφευχθεί η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών- θα γίνουν στο Ανατολικό τμήμα της πόλης και ειδικότερα ανατολικά των οδών Λαχανά και Δαβάκη. Αυτό αναφέρεται σε σημερινή (17/8) ανακοίνωση του δήμου.

Αν κατά τη διάρκεια της δράσης διαπιστωθεί η παρουσία πολίτη στον δρόμο, τότε ο υπεύθυνος είναι υποχρεωμένος να σταματήσει τον ψεκασμό, ώστε ο πολίτης να μην έρθει σε επαφή με το ψεκαστικό υγρό. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, «περιορίζει τη δράση του» ψεκασμού.

Κατά τη διάρκεια των ψεκασμών οι πολίτες συστήνεται να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους και να τα διατηρήσουν δροσερά, είτε με τη χρήση ανεμιστήρων, είτε με τη χρήση κλιματιστικών.

Ειδική μέριμνα οφείλεται να δοθεί για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ενώ συστήνεται οι κάτοικοι να φροντίσουν να μην αφήσουν αντικείμενα οικιακής χρήσης (ρούχα, παιχνίδια), εκτεθειμένα σε εξωτερικό χώρο, αλλά και να μεριμνήσουν για τη μεταφορά οικόσιτων ζώων σε κλειστό χώρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας