Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝεκρός βοσκός από τη φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας - Σε ετοιμότητα σκάφη...

Νεκρός βοσκός από τη φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας – Σε ετοιμότητα σκάφη του Λιμενικού στην παραλία Σαράντη

Μηνύματα 112 έχουν σταλεί στους κατοίκους του οικισμού Πρόδρομος αλλά και της περιοχής της Θίσβης, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Νεκρός εντοπίστηκε ένας βοσκός στη στάνη του μεταξύ της περιοχής Πρόδρομος και της παραλίας Σαράντη, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Βοιωτία. Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά του λιμενικού τρία αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαράντη, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό (περίπου 80 ετών) ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώσει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται ότι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Αρχικά, μέσω του 112 εστάλη ειδοποίηση στους κατοίκους του οικισμού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση από την παραλία Σαράντη προς την περιοχή Θίσβη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας