Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑπεγκλωβίστηκαν 60 άτομα με σκάφη από την παραλία Σαράντη - Τα αίτια...

Απεγκλωβίστηκαν 60 άτομα με σκάφη από την παραλία Σαράντη – Τα αίτια της φωτιάς

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, καθιστώντας δύσκολο και το έργο των εναερίων μέσων που υπάρχουν αλλά δυσκολεύονται να επιχειρήσουν.

Μαίνεται η φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας που ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή το πρωί της Δευτέρας, με περίπου 60 άτομα να απομακρύνονται από την παραλία Σαράντη μέσω δύο αλιευτικών σκαφών που βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τη μάχη με τη πύρινο μέτωπο τη δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και πλήθος εθελοντών, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους που δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους να υπακούσουν στις οδηγίες του 112.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα και 16 οχήματα προσέγγισαν το μέτωπο της φωτιάς. Από αέρος σηκώθηκαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

Δυσκολεύονται τα εναέρια μέσα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός βρίσκεται στο Σαράντη και μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι η εντολή εκκένωσης της περιοχής έχει πραγματοποιηθεί, ενώ προληπτικά έχει ειδοποιηθεί και το Λιμενικό.

«Φυσάει ο αέρας ακόμα δυνατά. Υπάρχουν εναέρια μέσα αλλά δυσκολεύονται να επιχειρήσουν», είπε.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., με την τελευταία ενημέρωση να κάνει λόγο για 7 οχήματα με 11 αστυνομικούς – που ενισχύονται διαρκώς -, η οποία από τις 11:00 π.μ. προσπαθεί να απομακρύνει τους πολίτες από το σημείο. Υπάρχουν πληροφορίες πως κάτοικοι της περιοχής αρνούνται να εκκενώσουν τον οικισμό, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους πείσει να απομακρυνθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Δήμαρχος Θήβας: «Κάποιοι έκαναν εργασίες»

 

Την τιτάνια προσπάθεια να καταστείλουν το πύρινο μέτωπο ακόμα και με υδροφόρες του Δήμου Θήβας, επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Αναστασίου.

«Η φωτιά ξεκίνησε επειδή κάποιοι έκαναν εργασίες στον οικισμό των Χωστίων που το καλοκαίρι ξεπερνά τα 800 άτομα, δυστυχώς», επιβεβαίωσε ο δήμαρχος.

Στο έργο της εκκένωσης συμβάλλουν δυνάμεις της αστυνομίας που βοηθούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας