Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΦραστική και σωματική επίθεση εφοπλιστή σε γνωστό δημοσιογράφο στο ΟΑΚΑ

Φραστική και σωματική επίθεση εφοπλιστή σε γνωστό δημοσιογράφο στο ΟΑΚΑ

Η επίθεση συνοδεύτηκε από απειλές ότι «θα σκοτώσει» τον δημοσιογράφο, ότι «είναι τελειωμένος».

Απρόκλητη επίθεση με γροθιές σε πρόσωπο και απειλές, δέχτηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, κατά την ανάπαυλα του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα στο ΟΑΚΑ, από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη.

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Καραγιώργης, συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον κ.Παπαχρήστο την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του δημοσιογράφο, και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Η επίθεση έγινε απροειδοποίητα και χωρίς να μεσολαβήσει κάποιου είδους διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, με τον δημοσιογράφο να αδυνατεί να αντιληφθεί τον λόγο ο οποίος την προκάλεσε.

Όπως προαναφέρθηκε ο εφοπλιστής, συνόδευσε την επίθεση με απειλές ότι «θα σκοτώσει» τον δημοσιογράφο, ότι «είναι τελειωμένος», ενώ κάποια στιγμή έδωσε εντολή στους μπράβους του «να τον σκοτώσουν» επί τόπου. Παράλληλα, ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός εαυτού, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του.

Η κυβέρνηση καταδίκασε την επίθεση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η ελευθερία του τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά» δήλωσε ο κ. Μαρινάκης, «Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν» συμπλήρωσε.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας