Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΜε ενισχυμένη ατζέντα στον υφυπουργό Οικονομικών το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιας Υγείας

Με ενισχυμένη ατζέντα στον υφυπουργό Οικονομικών το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιας Υγείας

Το Συντονιστικό ανέδειξε τη συνεχή απαξίωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας που έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες στην Ελλάδα.

Με ατζέντα την οικονομική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την κατάργηση του claw back και του τεχνητού χρέους των παλαιών ετών του claw back, όπως έγινε και με την επιστρεπτέα προκαταβολή, το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη.

Όπως αναφέρει το Συντονιστικό σε ανακοίνωση του μετά την συνάντηση ο υφυπουργός Οικονομίας «ενημερώθηκε και έδειξε να κατανοεί τη σπουδαιότητα των θεμάτων. Από τη μεριά μας του δηλώσαμε ότι η συνεχής απαξίωση και η οικονομική αιμορραγία έχει οδηγήσει πολλούς ικανούς ιατρούς στη μετανάστευση στο εξωτερικό με αποτέλεσμα ο κλάδος να παρουσιάζει ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες στην Ελλάδα».

Όπως μάλιστα έκαναν γνωστό, «ο υπουργός κατανόησε τη δυσχερή θέση που βρισκόμαστε και θα προγραμματιστεί συνάντηση σε συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά για περαιτέρω χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι πρόεδροι των ΠΟΣΚΕ Φ.Πατσου Μ.Μαστοράκου και ΠΑΝΙΔΙ Δ.Φασίτσας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας