«Μαίνεται» η κακοκαιρία Daniel στη Μαγνησία -Εγκλωβίστηκαν 110 άτομα στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου

Στην Πάλτση Πηλίου έχει στηθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένου ζευγαριού, ενώ, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον εντοπισμό ενός 34χρονου άντρα στην Αγ. Αικατερίνη Βόλου.

0

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν ολόκληρη τη χώρα από το φαινόμενο Daniel, με εντονότατα προβλήματα να εντοπίζονται στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στο Πήλιο και στον Βόλο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Meteo, περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου παραμένουν εγκλωβισμένοι, μαζί και τα οχήματά τους.

Την ίδια ώρα, στην Πάλτση Αργαλαστή του Πηλίου έχει στηθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένου ζευγαριού.

Ενώ, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε.

Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Νεότερο μήνυμα του 112 αναφέρει ότι «με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός από τη μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, επιβάλλεται από τις 11:20 και σε όλη την περιοχή του Πηλίου και στην ορεινή Μαγνησία γενικότερα, λόγω της επιδείνωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος

Ένας άνδρας, κατά πληροφορίες κτηνοτρόφος, έχασε τη ζωή του όταν υποχώρησε από το βάρος του νερού τοίχος του σπιτιού του, ενώ ένας ακόμη άνδρας, 42 ετών, αγνοείται, καθώς κατά πληροφορίες παρασύρθηκε το αυτοκίνητό του από ρέμα.

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική).

 

Εξαιτίας των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο όσο και στα προάστια.

Το meteo δίνει εικόνες του λιμανιού του Βόλου στη δίνη του Daniel

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις