Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠροσφυγικό: 50 άτομα εντοπίστηκαν κοντά στη Σάμο- Πάνω από 2.150 άτομα φιλοξενούνται...

Προσφυγικό: 50 άτομα εντοπίστηκαν κοντά στη Σάμο- Πάνω από 2.150 άτομα φιλοξενούνται στην ΚΕΔΝ

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.

Άλλα 50 άτομα εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα από τα σκάφη του λιμεναρχείου που εκτελούσαν περίπολο στην περιοχή. Συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες της Τρίτης εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στην θαλάσσια περιοχή Βοριά της Σάμου κοντά στο νησί Πρασσονήσι 25 επιβαίνοντες σε μία ακινητοποιημένη βάρκα.

Το περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών (17 άνδρες, 4 γυναίκες, 3 αγόρια, 1 κορίτσι).

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί καταστράφηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Ακόμη σε ένα δεύτερο περιστατικό χρειάστηκε να γίνει διάσωση άλλων 25 προσφύγων και μεταναστών που είχαν ανέβει στο νησί για “Διαπόρτι “. Η προσπάθεια διήρκησε αρκετές ώρες ωστόσο οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι μαλαγαρίου με ασφάλεια και στην συνέχεια παραδόθηκαν στην αστυνομία για να μεταφερθούν στην κλειστή ελεγχόμενη δομή της Σάμου. Αν και οι περιπολίες έχουν αυξηθεί οι Τούρκοι δουλέμποροι επιχειρούν από διάφορα σημεία να στείλουν βάρκες με πολλούς μετανάστες και μάλιστα σε πολλές των περιπτώσεων τους πείθουν να σκίζουν τις βάρκες όταν θα δουν ότι τους πλησιάζει σκάφος του λιμενικού. Στην κλειστή η ελεγχόμενη δομή ο αριθμός αυξάνει διαρκώς και μέχρι στιγμής πάνω από 2.150 άτομα φιλοξενούνται στην ΚΕΔΝ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας