Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΘεσσαλία: Ανυπολόγιστες καταστροφές, δραματικές διασώσεις εγκλωβισμένων

Θεσσαλία: Ανυπολόγιστες καταστροφές, δραματικές διασώσεις εγκλωβισμένων

«Προτεραιότητα η διάσωση όσων ανθρώπων κινδυνεύουν και αμέσως μετά η αποκατάσταση των ζημιών», ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού.

 

 

Δέκα νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», ενώ σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι δραματικές διασώσεις εγκλωβισμένων και κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους. Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπου το μεγαλύτερο μέρος των νομών έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και ρεμάτων του Πηνειού. Σε μια τεράστια λίμνη έχει μετατραπεί και ο Δήμος Φαρκαδόνας. Δεκάδες οι αποκλεισμένοι στο χωριό Πηνειάδα.

«Φούσκωσε» ο Πηνειός- Πλημμύρισε η Λάρισα

Σε κατάσταση συναγερμού και η Λάρισα. Τα 10 μέτρα ξεπέρασε κατά τη διάρκεια της νύχτας η στάθμη του Πηνειού και τα νερά στα περίχωρα της Λάρισας έχουν κατακλύσει τις κατοικημένες περιοχές. Με μήνυμα από το 112, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση των κατοίκων από τις περιοχές Γιάννουλη, Άγιο Θωμά και Ιπποκράτη, ενώ τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς στα περίχωρα της πόλης, προκειμένου να ανακόψουν την περαιτέρω άνοδο της στάθμης του ποταμού.

Επίσης, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας από Κατερίνη προς Λάρισα.

Ανυπολόγιστες καταστροφές και στον Βόλο

Θαμμένος στη λάσπη και τα μπάζα είναι ο Βόλος. Εντελώς κατεστραμμένο το δίκτυο υδροδότησης, νερό εκ περιτροπής στους κατοίκους μόνο για χρήση και όχι για πόση. Στο Νότιο Πήλιο, 11 οικισμοί είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ δεν υπάρχει νερό και ρεύμα για τέταρτη συνεχή ημέρα. Μία εβδομάδα αργότερα μετατίθεται η έναρξη του σχολικού έτους στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Προτεραιότητα η διάσωση όσων ανθρώπων κινδυνεύουν και αμέσως μετά η αποκατάσταση των ζημιών», ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού, που βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Διαβεβαίωσε ότι τα απαιτούμενα κονδύλια για την καταβολή των αποζημιώσεων και την επισκευή όλων των υποδομών, υπάρχουν, και θα υπάρξει και η απαιτούμενη ενίσχυση από ευρωπαϊκούς πόρους. Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας