Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΗ ΠτΔ θα επισκεφθεί το απόγευμα τη ΔΕΘ μαζί με τον Πρόεδρο...

Η ΠτΔ θα επισκεφθεί το απόγευμα τη ΔΕΘ μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας

Η βουλγαρική συμμετοχή μετρά 60 επιχειρήσεις και αναπτύσσεται στο περίπτερο 13, καλύπτοντας 2.600 τμ.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, για να επισκεφθεί μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ την 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Βουλγαρία.

Η βουλγαρική συμμετοχή μετρά 60 επιχειρήσεις από κλάδους όπως αυτοί της ενέργειας, της κυκλικής οικονομίας, της βιομηχανίας, της καινοτομίας-τεχνολογίας, των τροφίμων, των μεταφορών-logistics, των καλλυντικών, του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα, της συσκευασίας και των υπηρεσιών και αναπτύσσεται στο περίπτερο 13, καλύπτοντας 2.600 τμ.

Το ενδιαφέρον των βουλγαρικών επιχειρήσεων για τη ΔΕΘ ήταν εξαρχής μεγάλο και στο πλαίσιο αυτό θα έχουν b2b συναντήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 1.000 υπό την οργανωτική ευθύνη του εκθεσιακού φορέα και του ΣΒΕ. Παράλληλα, η θεσμική εκπροσώπηση της βουλγαρικής συμμετοχής θα είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, καθώς στην 87η ΔΕΘ θα βρεθούν ο Βούλγαρος Πρόεδρος, ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Τη βουλγαρική παρουσία θα πλαισιώσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, με αιχμή τον πολιτισμό, αλλά και τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Ημερίδα Ελλάδας-Βουλγαρίας τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», που θα αγγίξει μια σειρά πεδίων κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες και θα ανοίξει τον διάλογο για σημαντικά ζητήματα, όπως τα λιμάνια και οι υποδομές, η τεχνολογική καινοτομία και η ψηφιακή συνδεσιμότητα, η ενέργεια και ο κυκλικός τουρισμός.

Οι επισκέπτες δε του περιπτέρου της Βουλγαρίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του Supercomputer, ενός παγκόσμιας κλάσης petascale υπολογιστή, ενώ παράλληλα, προγραμματίζονται παρουσιάσεις και επιδείξεις τεχνολογιών αιχμής στην φαρμακευτική, τη ρομποτική και την εικονική πραγματικότητα, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για τις νέες μεθόδους εκμάθησης STEM. Πολλές είναι οι εκδηλώσεις της Βουλγαρίας και στο πεδίο του πολιτισμού με μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας