Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚακοκαιρία Daniel: Έως και την Πέμπτη 14/9 ανοιχτά τα διόδια στις Εθνικές...

Κακοκαιρία Daniel: Έως και την Πέμπτη 14/9 ανοιχτά τα διόδια στις Εθνικές Οδούς λόγω των πλημμυρών

Το κόστος της διέλευσης θα την αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης.

 

Ανοιχτά, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, θα παραμείνουν μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (14/9) τα διόδια στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, σε τμήματα της Εγνατίας Οδού, της Ιόνιας Οδού, του αυτοκινητόδρομου Ε65 και του αυτοκινητοδρόμου «Αιγαίου.

Ειδικότερα έως και την Πέμπτη στις 6 π.μ. παρατείνεται η δωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό, κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Ε65 και στις δυο κατευθύνσεις λόγω των καταστροφών της κακοκαιρίας Daniel.

Διόδια δεν θα πληρώνουν επίσης οι οδηγοί ούτε στα διόδια του αυτοκινητοδρόμου «Αιγαίου», στο τμήμα από Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο (Πελασγία), συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή.

Όπως έχει γίνει γνωστό το κόστος της διέλευσης θα την αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων.

 

H απόφαση πάρθηκε με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου εξαιτίας της κακοκαιρίας και των πλημμυρών που έκλεισαν αρκετούς δρόμους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας