Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΑυγενάκης: «Fake news οι εκτιμήσεις περί παρόδου πενταετίας για να ξαναγίνει γόνιμος...

Αυγενάκης: «Fake news οι εκτιμήσεις περί παρόδου πενταετίας για να ξαναγίνει γόνιμος ο Κάμπος»

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής θα έχει αποτιμηθεί περίπου το 80% των καταστροφών από την θεομηνία στη Θεσσαλία.

«Fake news» χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, τα όσα γράφονται και λέγονται περί παρόδου πενταετίας για να ξαναγίνουν τα εδάφη καλλιεργήσιμα μετά την πλημμύρα που προκάλεσε η θεομηνία Daniel.

Όπως είπε ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έχει ξεκινήσει τις εδαφολογικές έρευνες για να παράσχει υπεύθυνη ενημέρωση στους παραγωγούς και στη συνέχεια να τους καθοδηγήσει για το πώς πρέπει να καλλιεργήσουν.

Πρόσθεσε ότι το 80% της αποτίμησης της ζημιάς θα είναι δυνατό την Παρασκευή το πρωί, με τη σύγκριση των νέων δορυφορικών εικόνων του Copernicus, ενώ το 100% της καταγραφής των ζημιών θα είναι εφικτό με την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων από τους γεωτεχνικούς του ΕΛΓΑ.

Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε στην πορεία συλλογής των νεκρών ζώων. Όπως είπε, μέχρι σήμερα στις 9 το πρωί στον ΕΛΓΑ είχαν δηλωθεί τα εξής νεκρά ζώα:

  • 49.050 Αιγοπρόβατα
  • 19.295 Χοίροι
  • 4.186 Βοοειδή
  • 40.330 Πτηνά

Από αυτά, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό μέχρι σήμερα το πρωί έχουν διαχειριστεί (μέσω ταφής ή καύσης) συνολικά 21.906 νεκρά αιγοπρόβατα και 6.800 νεκρούς χοίρους.

Σε ό,τι αφορά στα βοειδή ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως είχαν συλλεγεί 20 νεκρά ζώα ενώ σχετικά με τα πτηνά, έχουν διαχειριστεί 23.300 νεκρά ζώα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας