Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαAίθριος o καιρός – Σε άνοδο η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Aίθριος o καιρός – Σε άνοδο η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Η ερχόμενη εβδομάδα θα έχει τυπικά βροχερό καιρό στα ηπειρωτικά, όχι όμως κάτι αξιόλογο.

Ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος, σχεδόν καλοκαιρινός, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή το απόγευμα. Για τις επόμενες μέρες προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας, στα ηπειρωτικά μάλιστα θα φτάσει και πιθανόν να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας τιμές που είναι πάνω από τις κανονικές.

Το βράδυ της Κυριακής στα βορειοδυτικά της χώρας, σε Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα έχει τυπικά βροχερό καιρό στα ηπειρωτικά, όχι όμως κάτι αξιόλογο.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από νωρίς το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην υπόλοιπη χώρα θα πυκνώσουν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων τμημάτων της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 2-4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπεριρωτικά θα φτάσει τους 31-33 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 28-31 βαθμούς Κελσίου.

  • Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν, οπότε στα γύρω ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και κατά διαστήματα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας