Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Καταιγίδα» μηνυμάτων 112 σε περιοχές της χώρας για έκτακτα καιρικά φαινόμενα

«Καταιγίδα» μηνυμάτων 112 σε περιοχές της χώρας για έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Μήνυμα 112 εστάλη στους τους κατοίκους Κοζάνης, Θεσσαλίας, Βόρειας Εύβοιας, Σποράδων και Φθιώτιδας.

Μήνυμα 112 ήχησε προειδοποιητικά σε περιοχές της Περιφέρειας το απόγευμα της Κυριακής εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας. Το σύστημα κακοκαιρίας που θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, λαμβάνει την ονομασία Elias.

Το μήνυμα προς τους κατοίκους Κοζάνης, Θεσσαλίας, Βόρειας Εύβοιας, Σποράδων και Φθιώτιδας, αναφέρεται σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες αύριο Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023.

 

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από πρωινές ώρες της 25/9 και για τα επόμενα δύο 24ώρα σε ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας, Σποράδες, Φθιώτιδα & βόρεια #ύβοια Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα για τις άλλες περιοχές.

Νωρίτερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέα ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την ανάλυση των επικαιροποιημένων επιστημονικών δεδομένων και τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που υλοποιούνται για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας.

 

Η κακοκαιρία Elias

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την κεντρική Στερεά. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος.

Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

 

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας.

 

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες.

Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στο νομό Καρδίτσας και στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

 

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Έως το μεσημέρι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς.

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο και για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού ανατρέξτε στα τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας