Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΕπεκτείνει τις δραστηριότητές του ο ΟΛΘ στο λιμάνι του Βόλου

Επεκτείνει τις δραστηριότητές του ο ΟΛΘ στο λιμάνι του Βόλου

Η απόφαση για την επέκταση των στρατηγικών επιχειρηματικών στόχων της ΟΛΘ Α.Ε. αφορά στην ανάπτυξη και παροχή ενός δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας... διεθνώς.

Μία μόλις ημέρα μετά την ανάληψη καθηκόντων από το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΘ και εκτελεστικού μέλους του ΔΣ, Arie Koppelaa, ανακοινώνεται η στρατηγική ανάπτυξη του Οργανισμού στον Λιμένα του Βόλου, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τις προηγούμενες ημέρες το 67% των μετοχών έναντι τιμήματος 51 εκατ. ευρώ.

«Η επέκταση των δραστηριοτήτων της ΟΛΘ Α.Ε. με τη συμμετοχή της στην ΟΛΒ Α.Ε., στοχεύει να εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα τις ανάγκες, τόσο στην αγορά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, όσο και διεθνώς, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία και κοινωνία» τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΟΛΘ Α.Ε. για τη «στρατηγική επένδυση» στον λιμένα του Βόλου.

«Στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την ανακήρυξη της ΟΛΘ Α.Ε. ως Προτιμητέου Επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών της “Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε.” (ΟΛΒ Α.Ε.), διαχειρίστριας εταιρείας του Λιμένα Βόλου, έναντι τιμήματος 51 εκατ. ευρώ. Η συμμετοχή της ΟΛΘ Α.Ε. στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Λιμένα Βόλου αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έπειτα από ενδελεχή ανάλυση της αγοράς και εκτίμηση των προοπτικών ανάπτυξης του λιμένα Βόλου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η απόφαση για τη συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό», προστίθεται, «εναρμονίζεται με τους στρατηγικούς επιχειρηματικούς στόχους της ΟΛΘ Α.Ε. για την ανάπτυξη και παροχή ενός δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης».

Μετά την ανάληψη καθηκόντων Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΘ, από τον Arie Koppelaa, η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ Α.Ε. έχει ως εξής

 • Αθανάσιος Λιάγκος
  Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ., εκτελεστικό μέλος
 • Laurent Martens
  Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος
 • Arie Koppelaar
  Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
 • Κωνσταντίνος Φωτιάδης
  Μη εκτελεστικό μέλος
 • Zonglyu (Jessie) LU
  Μη εκτελεστικό μέλος
 • Παναγιώτης Σταμπουλίδης
  Μη εκτελεστικό μέλος
 • Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
  Aνεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
 • Αγγελική Σαμαρά
  Aνεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
 • Ειρήνη Χάδιαρη
  Aνεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας