Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠαγκόσμια Ημέρα Ζώων: Τι ετοιμάζει η Κυβέρνηση για τα ζώα συντροφιάς

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Τι ετοιμάζει η Κυβέρνηση για τα ζώα συντροφιάς

Η προστασία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και της ευζωίας τους μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σημαντικό οδοδείκτη για την κοινωνία μας.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου Εσωτερικών, Μαριάνθη Δημοπούλου προανάγγειλε τη λειτουργία δύο πρωτοβουλιών για τα ζώα συντροφιάς το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικότερα, η πρώτη αφορά στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓΥΖΣ), στο οποίο οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να στείλουν δείγμα DNA των ζώων τους εφόσον δεν επιθυμούν να τα στειρώσουν.

Η δεύτερη είναι για τα πρώτα τέσσερα υπομητρώα του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς (Ε.Μ.Ζ.Σ), της ψηφιακής πλατφόρμας, στην οποία θα καταγράφονται μεταξύ άλλων τα φιλοζωικά σωματεία, τα καταφύγια ζώων, οι εκτροφείς, οι υιοθεσίες αδέσποτων κ.α.

«Η προστασία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και της ευζωίας τους μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σημαντικό οδοδείκτη για την κοινωνία μας», τονίζει η κα. Δημοπούλου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας