Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Μεσόγεια 2022»: Αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού

«Μεσόγεια 2022»: Αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού

Με στόχο να μυήσει τα παιδιά στις ομορφιές του κλασικού αθλητισμού και να αποτελέσει θεσμό, θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου, στο στάδιο των Σπάτων, το Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια».

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ αθλητισμού και πολιτισμού με πολλές δράσεις κοινωνικής προσφοράς. Η συνέντευξη Τύπου σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη μιας διοργάνωσης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά από 10 έως 16 ετών.

Στη διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος νεαροί αθλητές και αθλήτριες από περισσότερους από 40 συλλόγους ενώ την πρώτη τους γνωριμία με τον κλασικό αθλητισμό θα κάνουν και τα παιδιά από τα σχολεία της περιοχής.

«Πρόκειται για μία πρωτοπόρα πολυθεματική διοργάνωση που θα αναδείξει την ομορφιά του κλασικού αθλητισμού. Θα υπάρχουν, επίσης, δράσεις κοινωνικής προσφοράς και δραστηριότητες που θα αναδεικνύουν τον πολιτισμό της περιοχής.

Μέσα από τους τοπικούς παραγωγούς θα αναδείξουμε τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής. Θέλουμε να αποτελέσει θεσμό και να φιλοξενείται στις πόλεις της περιοχής μας» δήλωσε ο εμπνευστής της διοργάνωσης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική, Βασίλης Οικονόμου.

Το όμορφο στάδιο των Σπάτων για τρεις ημέρες θα αποτελέσει το «σπίτι» του κλασικού αθλητισμού για τη νέα γενιά. «Η ιδέα ανήκε στον Βασίλη Οικονόμου και από την πρώτη στιγμή την υποστηρίξαμε. Θα παρέχουμε τις εγκαταστάσεις μας σε μία διοργάνωση που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των πολιτών της Ανατολικής Αττικής», τόνισε ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθούν διαδραστικά παιχνίδια που θα έχουν εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα αλλά και ψυχαγωγικές δράσεις. «Θα είναι μία αθλητική γιορτή και θέλουμε να φέρουμε σε αυτή όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Η πρώτη διοργάνωση θα διεξαχθεί στα Σπάτα και αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για την περιοχή μας», δήλωσε ο Γιώργιος Πάσχος, πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.

Ο στόχος των διοργανωτών είναι να μπουν τα «θεμέλια» για ένα event, όπου με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο, θα πρωταγωνιστεί ο κλασικός αθλητισμός. Φιλοδοξία των εμπνευστών είναι να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα υποστηρίξει τον αθλητισμό στις μικρές ηλικίες, κάτι που υπογράμμισε και η τεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης, Αριάδνη Δάδα: «Θέλουμε να αποτελέσει έναν θεσμό που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στις μικρές ηλικίες και θα θέλαμε να έρχονται στα “Μεσόγεια” παιδιά ακόμα και από το εξωτερικό.

Εκτός από αγώνες κλασικού αθλητισμού, όσοι έρθουν εκείνο το τριήμερο στα Σπάτα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, θα υπάρχουν διαγωνισμοί και παιχνίδια. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν οδική συμπεριφορά, θα τους μιλήσουμε για την ανακύκλωση, θα δεντροφυτεύουμε και θα προσφέρουμε σχολικά είδη σε παιδιά της περιοχής που έχουν ανάγκη».

Υποστηρικτής του αγώνα είναι και η Περιφέρεια Αττικής, την οποία εκπροσώπησε η Χριστίνα Γαλανοπούλου, σύμβουλος άθλησης του Περιφερειάρχη: «Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για τη διοργάνωση η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης σταθήκαμε αρωγοί. Το Φεστιβάλ καθιστά την Ανατολική Αττική σε ένα προορισμό αθλητικό και πολιτιστικό».

Δίπλα από το Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού βρίσκονται ως υποστηρικτές παλαιοί αθλητές που έχουν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα και, σήμερα, προσφέρουν στον κλασικό αθλητισμό από άλλες θέσεις. «Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε την ιδέα του κ. Οικονόμου. Εκείνο το τριήμερο θέλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να περάσουμε ωραία μέσα από τον αθλητισμό και να διδάξουμε στα παιδιά μας αξίες», δήλωσε ο Χάρης Παπαδιάς, πρωταθλητής κόσμου στα 60 μ. (1997).

«Χρυσός» χορηγός της διοργάνωσης είναι η Admiral S. A. «Είναι σημαντικό τα παιδιά να μεγαλώνουν με υγιή πρότυπα και αυτό θα αναδείξει το Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια». Από την πρώτη στιγμή ήμουν θετικός για να υποστηρίξω αυτή τη διοργάνωση. Η εταιρεία μας είναι καθαρά ελληνική με 900 εργαζόμενους που βοηθάνε για να χτίσουμε αυτό το όνομα», τόνισε ο Δημήτρης Παναγάκος, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Αθλητικής ΕΠΕ.

Την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα δώσει την εκκίνηση στο Night Run έναν αγώνα για παιδιά και γονείς με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Το φεστιβάλ «Μεσόγεια» θα περιλαμβάνει όμως και κοινωνικές δράσεις αλλά και ψυχαγωγία.

Την 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Τάμτα και στις 2 Οκτωβρίου συναυλία με τους Ιωάννα Σεβοπούλου και Ιορδάνη Αγαπητό. Ο θίασος Καρελλά θα παρουσιάσει στις 30 Σεπτεμβρίου (20.00) και την 1η Οκτωβρίου (15.30) η θεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης αθλητής».

Την 1η Οκτωβρίου (15.30), το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη θεατρική παράσταση «Από την Ολυμπία προς όλο τον κόσμο» της Δρ. Ιλεάνας Κλοκώνη σε κείμενο και σκηνοθεσία Σοφία Κομινέα. Θα παίξουν οι ηθοποιοί Βέρα Κανελλοπούλου, Κατερίνα Πλουμίδη και Χρήστος Νάκος. Στα τύμπανα θα είναι ο Γιώργος Κοκτσίδης.

Την ίδια ημέρα, η διεθνούς φήμης παραγωγός και Dj Xenia Ghali αναμένεται να ξεσηκώσει παιδιά και γονείς με ένα μοναδικό dj set με τις μεγαλύτερες dance επιτυχίες του σήμερα. Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων περιλαμβάνει και αιμοδοσία σε συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την Περιφέρεια Αττικής.

Τα «Μεσόγεια» διεξάγονται με «χρυσό» χορηγό την Admiral S.A. Βασικοί χορηγοί είναι η ΧΗΤΟΣ ΑΕΒΕΕ, η εθνική ασφαλιστική και συγκεκριμένα η επιθεώρηση Γ. Φουφόπουλου, η εταιρεία Σκλαβενίτης. Μεγάλος υποστηρικτής ο Ερυθρός Σταυρός.

Το φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού «Μεσόγεια» αποτελεί μία συνδιοργάνωση των αθλητικών συλλόγων Α.Σ. Ήλιος Σπάτα, Α.Ο. Βάρης Δρομέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς ΑΕ Μεσογείων, Δρομείς Κερατέας, του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, της Περιφέρειας Αττικής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας