Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜετά από 20 ώρες τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Μαραθώνα

Μετά από 20 ώρες τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Μαραθώνα

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα.

Επιχειρήσαν στο σημείο πάρα πολλές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Νέας Μάκρης, ένα ελικόπτερο και μονάδα της ΕΜΟΔΕ. Αναλυτικότερα, στο σημείο ήταν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εθελοντικές δυνάμεις που βρεθήκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο, το Πυροσβεστικό σώμα εθελοντών Νέου Βουτζά -Προβάλινθος ΠΥΣΕΘ και η ΣΕΔΜ. Στη συνέχεια εθελοντικές δυνάμεις από όμορες περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος, το Κρυονέρι, η Ροδόπολη και άλλοι έστειλαν δυνάμεις στο μέτωπο.

Η φωτιά περιορίστηκε στα όρια του βάλτου και δεν έφτασε στον οικισμό των δικαστικών υπαλλήλων και το δάσος στο σχοινιά.

Σημειωτέον, ότι το σημείο ήταν πολύ δύσβατο γιατί ήταν βαλτός. Τα πυροσβεστικά δεν μπορούσα να προσεγγίσουν πολύ κοντά γιατί βούλιαζαν στην λάσπη και κινδύνευαν να εγκλωβιστούν. Έτσι αναπτύχθηκαν πολλές δυνάμεις πεζοπόρες μέσα στο πεδίο της φωτιάς και και έδιναν μάχη για πολλές ώρες. Δυστυχώς, η φωτιά από τα καλάμια δημιουργούσε μεγάλο θερμικό φορτίο και δεν επέτρεπε στις πεζοπόρες δυνάμεις να προσεγγίσουν πάρα πολύ κοντά.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας