Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΑστυνομικό δελτίο«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για την πρόληψη περιστατικών οπαδικής βίας

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για την πρόληψη περιστατικών οπαδικής βίας

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη άρχισε να εξελίσσεται μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ενώ συναγερμός σήμανε και πάλι στα κλιμάκια της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στην Αθήνα.

Σχέδιο πρόληψης της οπαδικής βίας έχει εκπονήσει και εφαρμόζει ήδη η αστυνομία της Θεσσαλονίκης. Αξιολογώντας πληροφορίες και σαρώνοντας το διαδίκτυο, επιχειρεί να προλάβει επεισόδια.

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη άρχισε να εξελίσσεται μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ενώ συναγερμός σήμανε και πάλι στα κλιμάκια της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στην Αθήνα. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό οποιαδήποτε πληροφορία έφτανε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας στη Θεσσαλονίκη αξιολογούνταν όσο ασήμαντη και αν ήταν. Έτσι οργανώθηκε κινητοποίηση με μεικτές περιπολίες πρόληψης τόσο από την Υποδιεύθυνση όσο από την Άμεση Δράση αλλά και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Αυτό το σχέδιο εφαρμόστηκε και στην περίπτωση των 16 ατόμων που ακινητοποιήθηκαν στη Νέα Κρήνη, πριν προκληθούν οπαδικές επιθέσεις που σχεδίαζε η συγκεκριμένη ομάδα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς. Η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων έβλεπε νεαρούς και τους ρωτούσε «Τι ομάδα ήταν». Τρία άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου τους ασκήθηκε δίωξη για την κατοχή ενός σιδηρολοστού, ναυτικών πυρσών αλλά και μίας μάσκας Full Face και παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο από το οποίο πήραν αναβολή.

Αντίστοιχη κινητοποίηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και στην Αθήνα μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή με τη συμμετοχή 2.100 αστυνομικών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας