Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΕλληνοτουρκικάΣήμερα στις 18.00 η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Σήμερα στις 18.00 η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Για δεύτερη φορά από τον Ιούλιο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν με την ελληνική πλευρά να επενδύει στο θετικό κλίμα διαλόγου.

 

 

Στη Νέα Υόρκη επικεντρώνεται το επόμενο τριήμερο το πολιτικό, οικονομικό και, κυρίως, διπλωματικό ενδιαφέρον, καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει μπαράζ επαφών στο περιθώριο της 78ης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Όλα τα φώτα είναι βέβαια στραμμένα, στη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν στις 18:00.

Για δεύτερη φορά από τον Ιούλιο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν με την ελληνική πλευρά να επενδύει στο θετικό κλίμα διαλόγου που έχει δημιουργηθεί με την Άγκυρα, μετά το τετ -α- τετ των δύο ηγετών στο Βίλνιους και την επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Άγκυρα, όπου συζητήθηκε ο οδικός χάρτης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Η Ελλάδα χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πιστεύει στο διάλογο, πιστεύει στην επίλυση της μοναδικής μας διαφοράς που μας χωρίζει με την Τουρκία. Δεν είμαστε ακόμα εκεί, αυτός είναι ο στόχος ο διάλογος θα προχωρήσει και σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα και θα τον αξιολογούμε κάθε φορά», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Τα επόμενα ραντεβού των δύο πλευρών έχουν ήδη δρομολογηθεί:

16 Οκτωβρίου

Πολιτικός διάλογος

Υφυπουργοί Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου – Μπουράκ Ακτσαπάρ.

17 Οκτωβρίου

Θετική ατζέντα στην Αθήνα

Υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης – Μπουράκ Ακτσαπάρ

Δεκέμβριος

Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο – Θεσσαλονίκη

Συναντήσεις Μητσοτάκη με επενδυτές και ομογένεια

Εκτός από τα ελληνοτουρκικά που βρίσκονται ψηλά στη διπλωματική ελληνική ατζέντα, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με επενδυτές και εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων, ενώ την Πέμπτη θα απευθύνει την ομιλία του στη 78η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία έμφαση αναμένεται να δώσει στην κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας