Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Στο Παρίσι ο Ν. Δένδιας για τη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία

Στο Παρίσι ο Ν. Δένδιας για τη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία («Solidaires de peuple ukrainien»), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδικότερα, πρόκειται για διεθνή Διάσκεψη υψηλού επιπέδου για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας, με κύριο στόχο την κάλυψη των άμεσων αναγκών και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η Διάσκεψη θα διεξαχθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, υπουργών Εξωτερικών, καθώς και προέδρων Διεθνών Οργανισμών. Στη Διάσκεψη θα συμπροεδρεύσουν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από τη στιγμή της έναρξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Ελλάδα έχει χορηγήσει, μεταξύ άλλων, ανθρωπιστική βοήθεια ύψους άνω των 7 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών του ουκρανικού λαού.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για τη συμμετοχή της στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδίως στην περιοχή της Οδησσού.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κίεβο τον περασμένο Οκτώβριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας