Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 3ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο ο συνδυασμός διαφθοράς και ατιμωρησίας είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο ο συνδυασμός διαφθοράς και ατιμωρησίας είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα

Ο Τομέας Θεσμών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή την επίσκεψη της Επιτροπής LIBE στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνει αποκαλύφθηκε «με τον πλέον εμφατικό τρόπο και σε όλη του την έκταση το τεράστιο πλήγμα που έχουν δεχθεί στη χώρα μας οι θεσμοί. Είναι εξίσου προφανής ο διεθνής διασυρμός της χώρα μας». Προσθέτοντας πω είναι «διαπιστωμένο πλέον από την Επιτροπή το γεγονός ότι ο συνδυασμός διαφθοράς και ατιμωρησίας είναι κυρίαρχος».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση, αναφέρει: «Η ανακοίνωση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE) μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στη χώρα μας αποκάλυψε με τον πλέον εμφατικό τρόπο και σε όλη του την έκταση το τεράστιο πλήγμα που έχουν δεχθεί στη χώρα μας οι θεσμοί. Είναι εξίσου προφανής ο διεθνής διασυρμός της χώρα μας.

Διαπιστωμένο πλέον από την Επιτροπή το γεγονός ότι ο συνδυασμός διαφθοράς και ατιμωρησίας είναι κυρίαρχος.

Το ζήτημα των παράνομων υποκλοπών που διενεργούνταν από το διευθυντήριο του Μεγάρου Μαξίμου και ταρακούνησε συθέμελα το πολιτικό μας σύστημα επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η επικαιρότητα δεν παρουσιάζεται σωστά, υποβαθμίζεται η σημασία συγκεκριμένων ειδήσεων και υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για το κράτος Δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Προβλήματα επίσης εντοπίστηκαν στο ζήτημα των επαναπροωθήσεων, στη μεταχείριση των μεταναστών, τις περιπτώσεις εγκληματικών ενεργειών και κλοπών, στα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, στην ισότητα φύλων, την αστυνομική βία και την ενδοοικογενειακή βία.

Είναι όμως ενδεικτικό της νοοτροπίας που έχει εμπεδωθεί ότι ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σε κοινή γραμμή, αρνήθηκαν να συναντηθούν με την Επιτροπή LIBE, έστω για να δώσουν τη δική τους άποψη για τα θέματα που την απασχολούν. Καταγράφεται στις μαύρες σελίδες αυτής της τετραετίας και η επιστολή Γεραπετρίτηπρος την Επιτροπή LIBE, στην οποία δεν δίστασε να εργαλειοποιήσει το πένθος για το συγκλονιστικό δυστύχημα των Τεμπών, ώστε να αποφύγει τις συναντήσεις των εκπροσώπων της Ελληνικής κυβέρνησης με τα στελέχη της Επιτροπής, κατηγορώντας μάλιστα με συνωμοσιολογικά σενάρια την Επιτροπή για πολιτικές σκοπιμότητες.

Η συμπεριφορά αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το αυταρχικό πρόσωπο κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο αθέμιτο μέσο, ώστε να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας. Το λόγο όμως λαμβάνει σύντομα ο ελληνικός λαός, που θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών για την ανάταξη και της θεσμικής λειτουργίας του κράτους. Αυτή θα είναι η απάντηση και εκδίκηση της κανονικότητας και της θεσμικής σοβαρότητας…».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας