Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 4Ρ. Σβίγκου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι το πρώτο κόμμα από την πρώτη...

Ρ. Σβίγκου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι το πρώτο κόμμα από την πρώτη κάλπη»

Τη «βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι το πρώτο κόμμα από τις πρώτες εκλογές», εξέφρασε σε συνέντευξή της στην Real News η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου. Αναφερόμενη στην πρόταση δυσπιστίας, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «ήταν μια αναγκαία και απαραίτητη κίνηση για την προάσπιση της Δημοκρατίας και των θεσμών, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χρησιμοποίησε το υπέρτατο κοινοβουλευτικό όπλο απέναντι στην κυβέρνηση της υπέρτατης αντιθεσμικής και αντιδημοκρατικής εκτροπής».

Συνεχίζοντας υποστήριξε: «Οι πολίτες άκουσαν τις υπεκφυγές, τα κωμικοτραγικά επιχειρήματα που επιστρατεύτηκαν ως σανίδα σωτηρίας ενός ένοχου Κ. Μητσοτάκη, ενός πολιτικά απομονωμένου και παραπαίοντος πρωθυπουργού, που μετράει μέρες στην εξουσία. Οι βουλευτές της ΝΔ απάντησαν με λάσπη, ψεύδη, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, επιβεβαιώνοντας την εκτροπή και την ενοχή του πρωταγωνιστή και υπεύθυνου για όλα, Κ. Μητσοτάκη, αλλά και αναλαμβάνοντας, ο καθένας και η κάθε μια προσωπικά, κι ένα μερίδιο πολιτικής ευθύνης για το διπλό σκάνδαλο».

Η κ. Σβίγκου επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «για τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής από την επόμενη Βουλή, η οποία θα διαθέτει προοδευτική πλειοψηφία, για να έρθουν όλα στο φως».

Σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που θα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αν ήταν στην κυβέρνηση ανέφερε «τις συγκεκριμένες και απολύτως υλοποιήσιμες προτάσεις, τις οποίες έχει καταθέσει το κόμμα εδώ και καιρό, όπως η μείωση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων, το πάγωμα των εξώσεων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η αύξηση των μισθών, και με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, η ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Απαντώντας στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παραδώσει την διερευνητική εντολή αν είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές της απλής αναλογικής, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι το πρώτο κόμμα και για αυτό θα είναι πολιτικά, ηθικά αλλά και πρακτικά εφικτό να σχηματιστεί κυβέρνηση των νικητών από την πρώτη κάλπη, αυτή της απλής αναλογικής».

Τέλος, σχετικά με το με ποια άλλα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συζητούσε για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Με τις προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις, και με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, σύμφωνα με την ψήφο του ελληνικού λαού, δηλαδή με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι προοδευτικές δυνάμεις, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον λαό και την κοινωνία, και να αντιληφθούν ότι ανάμεσα σε όσους κι όσες στηρίζουν την αντιδημοκρατική εκτροπή, την κερδοσκοπία, τη διαφθορά και τα συμφέροντα των λίγων, και σε εκείνους που αγωνίζονται για τη Δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας, δεν χωρούν ίσες αποστάσεις».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας