Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ Σόλτς στο Ισραήλ – Το Τελ Αβίβ εκτιμά πολύ θετικά την...

Ο Σόλτς στο Ισραήλ – Το Τελ Αβίβ εκτιμά πολύ θετικά την επίσκεψη του Καγκελάριου

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Welt”, ο κ. Πρόσορ δήλωσε ότι η επίσκεψη του κ. Σολτς, του πρώτου επικεφαλής κυβέρνησης που ταξιδεύει στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική.

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Γερμανία Ρον Πρόσορ χαρακτήρισε «πραγματικό σημάδι αλληλεγγύης» την επικείμενη επίσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς στο Ισραήλ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει επισήμως ανακοινώσει την επίσκεψη, ωστόσο νωρίτερα σήμερα υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα στα γερμανικά ΜΜΕ.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Welt”, ο κ. Πρόσορ δήλωσε ότι η επίσκεψη του κ. Σολτς, του πρώτου επικεφαλής κυβέρνησης που ταξιδεύει στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα είναι επιτυχής η διαμεσολάβηση του καγκελαρίου με την Αίγυπτο.

«Οι Αιγύπτιοι πρέπει να ανοίξουν τα συνοριακά περάσματα. Το Ισραήλ θέλει να προστατεύσει τον παλαιστινιακό άμαχο πληθυσμό. Τουλάχιστον προσπαθούμε να μην τους βλάψουμε», δήλωσε ο Ισραηλινός διπλωμάτης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στο Κάιρο θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των προσφύγων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας