Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΜητσοτάκης: Ανάγκη για επίλυση του Μεσανατολικού και την προστασία των αμάχων– Πρόσκληση...

Μητσοτάκης: Ανάγκη για επίλυση του Μεσανατολικού και την προστασία των αμάχων– Πρόσκληση από Σίσι στη Διεθνή Διάσκεψη

Ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι η Ελλάδα διατηρεί τις επαφές της με τον αραβικό κόσμο, έχοντας όμως παράλληλα αναπτύξει και στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, ενώ, όπως τόνισε, η Αθήνα ουδέποτε απομακρύνθηκε από την προοπτική της λύσης των δύο κρατών στο παλαιστινιακό.

Στο Κάιρο θα βρεθεί το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το παλαιστινιακό, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξει εκπροσώπηση σε υψηλό επίπεδο.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει προσκληθεί από τον Πρόεδρο Σίσι, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Μπ. Νετανιάχου, όσο και με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου. Χθες μίλησε και με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας. Είχε επίσης συνομιλήσει και με τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με τους ηγέτες των “27” στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το πολύνεκρο χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας, επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά το Ισραήλ στο δικαίωμά του στην αυτοάμυνα απέναντι στις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς, πάντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή να πρυτανεύσει η λογική και η αυτοσυγκράτηση, είπε ο πρωθυπουργός για την προοπτική μιας χερσαίας εισβολής στη Γάζα, υπογραμμίζοντας εκ νέου την ανάγκη προστασίας των αμάχων και αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και την ανάγκη να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα διατηρεί τις επαφές της με τον αραβικό κόσμο, έχοντας όμως παράλληλα αναπτύξει και στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, ενώ, όπως τόνισε, η Αθήνα ουδέποτε απομακρύνθηκε από την προοπτική της λύσης των δύο κρατών στο παλαιστινιακό. Χαρακτήρισε δε “προβληματική” τη στάση της Τουρκίας, η οποία δεν έχει καταδικάσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα βρεθούν επί τάπητος και στη συνάντηση που θα έχει στις 12:00 το μεσημέρι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων επαφών τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας