Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΧ. Γιαννούλης: Στον τομέα της ανάπτυξης επαναλαμβάνεται ένα αποτυχημένο μοντέλο μη παραγωγικών...

Χ. Γιαννούλης: Στον τομέα της ανάπτυξης επαναλαμβάνεται ένα αποτυχημένο μοντέλο μη παραγωγικών επενδύσεων

Ο βουλευτής σημειώνει ακόμα, ότι «παράλληλα και στον τομέα της ανάπτυξης έχουμε επανάληψη ενός αποτυχημένου μοντέλου με κυριαρχία των μη παραγωγικών επενδύσεων, που δεν διευρύνουν τις μελλοντικές παραγωγικές δυνατότητες της οικονομίας.

«Στο ίδιο μοτίβο, με την ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη συνταγή, συνεχίζει να πορεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γεγονός που αποτυπώνεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2024» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

«Ακρίβεια, αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία, προφανώς είναι εκτός κυβερνητικής ατζέντας, καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την αντιμετώπιση τους με στόχο την προστασία των πολιτών» υπογραμμίζει ενώ προσθέτει «με τον πληθωρισμό να συνεχίζει να καλπάζει και να είναι σταθερά πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με το 29% του πληθυσμού να βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, με τα νοικοκυριά να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιμένει στην ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική».

Σημειώνει ακόμα ότι «παράλληλα και στον τομέα της ανάπτυξης έχουμε επανάληψη ενός αποτυχημένου μοντέλου με κυριαρχία των μη παραγωγικών επενδύσεων, που δεν διευρύνουν τις μελλοντικές παραγωγικές δυνατότητες της οικονομίας. Μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, οδηγεί στη διεύρυνση των ανισοτήτων, των αδικιών και των αδιεξόδων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας