Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτουρνάρας: Η συμφωνία UniCredit – Alpha Bank αντανακλά την αξιοπιστία του...

Στουρνάρας: Η συμφωνία UniCredit – Alpha Bank αντανακλά την αξιοπιστία του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος

Η συμφωνία αυτή αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή άλλωστε πιστοποιήθηκε ήδη, από τέσσερις οίκους αξιολόγησης.

Την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, αλλά και την σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αντανακλά η συμφωνία μεταξύ UniCredit και Alpha Bank,τονίζει σε δήλωσή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Η συμφωνία αυτή αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή άλλωστε πιστοποιήθηκε από τέσσερις οίκους αξιολόγησης μέχρι τώρα, οι οποίοι χορήγησαν επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Αντανακλά επίσης και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας και προσθέτει:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στις δύο τράπεζες, UniCredit και Alpha Bank, για τη συστηματική δουλειά που έκαναν, ώστε να καταλήξουν σε αυτήν τη σημαντική συμφωνία, η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά όλη την ευρωζώνη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας