Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΆδ. Γεωργιάδης: Κωμικές οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν αποτελεί αντικίνητρο η...

Άδ. Γεωργιάδης: Κωμικές οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν αποτελεί αντικίνητρο η απασχόληση συνταξιούχων για την μείωση της ανεργίας

Σχετικά με το επίδομα των 534 ευρώ στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας οι συμβάσεις εργασίας των οποίων έχουν τεθεί σε αναστολή, αυτές τις ημέρες καταβάλλεται αναδρομικά, διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Δεν υπάρχει ζήτημα «αντικινήτρου» για την μείωση της ανεργίας με την απασχόληση των συνταξιούχων, δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, σε σχετική ερώτηση της Μαρίας Γεωργίου και του Βασίλη Αδαμόπουλου, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο». Μάλιστα ο υπουργός αντέτεινε πως αυτή τη στιγμή το πρόβλημα στην αγορά εργασίας δεν είναι η ανεργία, είναι η έλλειψη εργατικών χειρών.

«Στην Ελλάδα σήμερα κάποιος που θέλει πραγματικά να βρει δουλειά βρίσκει δουλειά. (…) Υπάρχουν δουλειές στη βιομηχανία, στον τουρισμό, στην εστίαση, στο λιανικό εμπόριο, όλοι οι κλάδοι, μα όλοι οι κλάδοι παραπονούνται για έλλειψη εργατικών χειρών. (…) Είναι οξύμωρο, ταυτόχρονα οι κλάδοι να παραπονούνται για έλλειψη εργατικών χειρών και να ζητάνε εργαζόμενους και ταυτόχρονα η ανεργία να μένει στο 10,8%. Έχει κάποιες εξηγήσεις, αλλά παραμένει οξύμωρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας για τις αλλαγές που φέρνει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αναφέρθηκε και στο άρθρο αυτό, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να εκδίδονται οι επικουρικές συντάξεις στα 15 χρόνια, όπως ίσχυε για το ΙΚΑ. «Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να εκδώσουμε άμεσα περίπου 14.000 επικουρικές συντάξεις στο Δημόσιο και άρα μειώνεται κατά πολύ το απόθεμα των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων. (…) Είμαστε τώρα στο όριο των 30.000 εκκρεμών κυρίων συντάξεων, περίπου 5.000 κάτω από τότε που ανέλαβα, σταθερά πηγαίνουν προς τα κάτω και έχουμε πέσει στις επικουρικές, από 65.000 είμαστε στις 42.000».

Σχετικά με το επίδομα των 534 ευρώ στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας οι συμβάσεις εργασίας των οποίων έχουν τεθεί σε αναστολή, αυτές τις ημέρες καταβάλλεται αναδρομικά, διαβεβαίωσε ο υπουργός.

«Όλα λειτουργούν βάσει του προγράμματος που είχαμε ανακοινώσει από την αρχή. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα καθυστέρησης. Η πλατφόρμα έχει ανοίξει, έχουν δηλωθεί, είναι συγκεκριμένο το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τώρα θα καταβληθούν, αναδρομικά» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσο αφορά στην κρίση στην Μέση Ανατολή, ο κ. Γεωργιάδης δεν έκρυψε την ανησυχία του, λέγοντας χαρακτηριστικά «κανένας λογικός άνθρωπος στον πλανήτη δεν θα απαντήσει ότι δεν τον ανησυχούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Αν έλεγα ότι δεν με ανησυχούν θα ήμουν τρελός. Εδώ έχουμε έναν πόλεμο με αθώα θύματα και από τις δύο πλευρές, με νεκρούς αμάχους, με σφαγές, με τρομοκρατικά χτυπήματα, με τον κίνδυνο εμπλοκής τρίτων χωρών. Έχουμε έναν πόλεμο που όλοι θα θέλαμε να σταματήσει σήμερα. Άρα, η απάντηση είναι ότι ανησυχούμε. Στο μέτρο των λογικών επιπτώσεων, η κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα της. Αν η κατάσταση ξεφύγει τελείως δεν θα είναι πια η ελληνική οικονομία το πραγματικό πρόβλημα»

Από την άλλη, τόνισε πως «η ελληνική οικονομία πηγαίνει πάρα πολύ καλά».

«Χθες είχα βρεθεί σε μια εκδήλωση στη Σάμο και έκανα μια βόλτα γύρω στο νησί, συνάντησα αρκετό κόσμο, ακόμα και στη Σάμο σήμερα που μιλάμε έχει πολλούς τουρίστες και μιλάω για 31 Οκτωβρίου. (…) Αν δείτε την Αθήνα, όλα τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα 100%. Οι εξαγωγές μας πάνε πάρα πολύ καλά. Οι επενδύσεις συνεχίζουν να έρχονται, την επενδυτική βαθμίδα την πήραμε. Όλα πηγαίνουν όπως θα έπρεπε να πηγαίνουν» προσέθεσε.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης τις χαρακτήρισε «κωμικές». Συγκεκριμένα για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε, «τον έβλεπα και χθες με τον κ. Κουρέτα, πώς τον χαιρετούσε, πώς κινείτο. Ο άνθρωπος δεν ξέρω, δεν έχει καταλάβει πως είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νομίζει ότι είναι σε κάποιο reality show, κάτι τέτοιο. Δεν έχει επαφή με την πολιτική ο άνθρωπος καθόλου, είναι απογοήτευση».

«Αυτοί που τον ψήφισαν, τον ψήφισαν γιατί είχαν υποστεί δύο πολύ μεγάλες ήττες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ήταν σε κατάσταση σοκ. Πίστευαν ότι δεν είχαν άλλη εναλλακτική, γιατί όλοι οι άλλοι θεωρούσαν ότι είναι το παλιό και θα χάνανε και  ήθελαν να ρισκάρουν να βρουν κάποιον που να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Με συγχωρείτε, αλλά αυτός δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας