Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΣτην Κίνα ο Κ. Μητσοτάκης: Συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Στην Κίνα ο Κ. Μητσοτάκης: Συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Η Ελλάδα επιδιώκει να ενισχύσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, τις τουριστικές σχέσεις και να αυξήσει τις ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα, ιδιαίτερα στους τομείς των αγροτικών και των τυποποιημένων προϊόντων.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα και αύριο, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκτον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ και τον πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Tζάο Λετζί. Ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του ξεναγήθηκε στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο.

Στην Κίνα ο Κ. Μητσοτάκης: Συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία – Ξεναγήθηκε στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό και αναμένεται να αποτελέσει ευκαιρία να συζητηθούν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, καθώς και θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Η Ελλάδα επιδιώκει να ενισχύσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, τις τουριστικές σχέσεις και να αυξήσει τις ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα, ιδιαίτερα στους τομείς των αγροτικών και των τυποποιημένων προϊόντων.

Αναμένεται να συζητηθούν ακόμη οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Η Κίνα ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε ζητήματα περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας και στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας.

Πρόσφατα δύο από τους μεγαλύτερους κινεζικούς οίκους αξιολόγησης, αναβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας σε επενδυτική βαθμίδα.

Θέση της Ελλάδας είναι ότι είναι αναγκαίοι οι ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Κίνα και η συνεργασία για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, ώστε οι σχέσεις να είναι εποικοδομητικές και αμοιβαία επωφελείς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας