Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΔιαμαρτυρίες Ισπανών εγκλωβισμένων στη Γάζα γιατί δε γνωρίζουν πότε θα απομακρυνθούν

Διαμαρτυρίες Ισπανών εγκλωβισμένων στη Γάζα γιατί δε γνωρίζουν πότε θα απομακρυνθούν

Στην ανακοίνωση που έστειλαν στην εφημερίδα El País τονίζεται, «ότι γίνεται προσπάθεια να κατανοήσει η Ισπανία ότι [οι αρχές] έχουν ήδη κάνει τη δουλειά τους και οι Ισπανοί έχουν απομακρυνθεί.

Οι Ισπανοί εγκλωβισμένοι στη Γάζα αρχίζουν να απελπίζονται λόγω της έλλειψης πληροφοριών για το πότε θα μπορέσουν να φύγουν από τη Λωρίδα, η οποία πολιορκείται και βομβαρδίζεται από το Ισραήλ.Αρκετοί από αυτούς προχωρούν σε καταγγελίες στα ισπανικά ΜΜΕκαθώς όπως υποστηρίζουν ενώ πολίτες άλλων χωρών έχουν ήδη εγκαταλείψει την Γάζα στην περίπτωση της Ισπανίας μόνο δύο Ισπανοί που εργάζονται σε ΜΚΟ και στα Ηνωμένα Έθνη κατάφεραν να φύγουν: ο αναισθησιολόγος Raúl Incertis (από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα) και ο υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών Jesús Sánchez.

Σχετικά με τις δηλώσεις τηςυπηρεσιακής υπουργού Άμυνας, Μαργαρίτας Ρόμπλες , η οποία είπε ότι «η Ισπανία, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, θα εκκενώσει από τη Γάζα περίπου 140 – 170 πολίτες με ισπανική υπηκοότητα και μέλη των οικογενειών τους τις επόμενες ώρες» οι εναπομείναντες Ισπανοί στη Γάζα υποστηρίζουν ότι «Όχι μόνο δεν έγινε [αυτή η αναχώρηση], αλλά δεν υπάρχουν καν πληροφορίες για το αν θα μπορέσουμε να φύγουμε ή όχι!», προσθέτουν.
Κάτι μακριά από την πραγματικότητα. Η Ισπανία είναι σχεδόν η μόνη χώρα που δεν έχει απομακρύνει τους πολίτες της από τη Γάζα», καταλήγουν.

Το ισπανικό ΥΠΕΞ είναι φειδωλό στις ανακοινώσεις του για το πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η εκκένωση της ομάδας των Ισπανών, για την οποία όμως υποστηρίζουν ότι έχει ήδη προετοιμαστεί ομάδα υποδοχής στο Κάιρο και έτοιμο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση στο εσωτερικό της Λωρίδας είναι πολύ περίπλοκη και η διαπραγμάτευση μεταξύ πολλών μερών είναι πολύ λεπτή, αλλά υποστηρίζει ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να γίνει «το συντομότερο δυνατό».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας