Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΈνωση Ξενοδόχων Ρόδου: «Αποτελεί αίσχος για την Κυβέρνηση» η κατάσταση των προσφύγων...

Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου: «Αποτελεί αίσχος για την Κυβέρνηση» η κατάσταση των προσφύγων στο νησί

Την αγανάκτηση και την έντονη ανησυχία του για τις μεταναστευτικές ροές εκφράζει και ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου.

Απαράδεκτη και άκρως ντροπιαστική χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο της πόλεως Ρόδου με τους πρόσφυγες και μετανάστες, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

«Αποτελεί αίσχος για την Κυβέρνηση» αναφέρει και την καλεί να προστατεύσει το νησί από τη δυσφήμιση.

Παράλληλα βάλλει με σφοδρότητα εναντίον του υπουργού Μετανάστευσης, προτρέποντας τον να κρατάει τις εικασίες και τις συνωμοσιολογίες για τον εαυτό του.

«Τον καλούμε, προτού χρησιμοποιήσει ξανά την απασχόληση στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την κατάληψη του κέντρου της πόλης μας από μετανάστες, να βουτήξει τη γλώσσα του στη λογική, ώστε να αποφύγει την επανάληψη μιας τέτοιου είδους δημόσιας προσβολής. Περιμένουμε από τον υπουργό να ανακαλέσει τη δήλωσή του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου

Την αγανάκτηση και την έντονη ανησυχία του για τις μεταναστευτικές ροές εκφράζει και ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου.

«Το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο καταυλισμό» τονίζει και σημειώνει ότι «η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη δεν είναι φαντασιακό δημιούργημα κάποιων κέντρων ή μέσων μαζικής ενημέρωσης ή κοινωνικών δικτύων, αλλά η ζοφερή πραγματικότητα που απέχει μακράν από σενάρια μικροπολιτικών, πολιτικών στοχεύσεων και δολοπλοκιών».

Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας αναμένονται στη Ρόδο οι υπουργοί Μετανάστευσης, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας