Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ: Η Ένωση Ηθοποιών επισημαίνει «ουσιώδη σημεία» στην συμφωνία με τους παραγωγούς...

ΗΠΑ: Η Ένωση Ηθοποιών επισημαίνει «ουσιώδη σημεία» στην συμφωνία με τους παραγωγούς του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

Η αντιπροσφορά από την AMPTP, έναν οργανισμό που εκπροσωπεί τις κύριες εταιρείες στον αμερικανικό οπτικοακουστικό τομέα, παραδόθηκε το Σάββατο στους επιτρόπους της SAG-AFTRA.

Η ένωση ηθοποιών των Ηνωμένων Πολιτειών (SAG-AFTRA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία με τα στούντιο για «ουσιώδη σημεία» της πρότασης της Συμμαχίας Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP), την οποία τα στούντιο έχουν περιγράψει  ως το “πιο πρόσφατο, καλύτερο και οριστικό”.

«Σήμερα το πρωί οι διαπραγματευτές μας απάντησαν επίσημα στην «τελευταία, καλύτερη και τελική» προσφορά από το AMPTP. Υπάρχουν αρκετά βασικά σημεία στα οποία δεν έχουμε ακόμη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης», δημοσίευσε η SAG-AFTRA στο X (πρώην Twitter).

Στη σύντομη δήλωση, το θεσμικό όργανο διαβεβαίωσε ότι «όλα» τα μέλη της διαπραγματευτικής του επιτροπής ήταν αποφασισμένα να επιτύχουν «τη σωστή συμφωνία»  για να μπορέσουν να τερματίσουν «με υπεύθυνο τρόπο» την  απεργία που είναι ενεργή εδώ και 116 ημέρες, .

Η αντιπροσφορά από την AMPTP, έναν οργανισμό που εκπροσωπεί τις κύριες εταιρείες στον αμερικανικό οπτικοακουστικό τομέα, παραδόθηκε το Σάββατο στους επιτρόπους της SAG-AFTRA.

Από την άλλη πλευρά,  ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Τεντ Σαράντος, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Reuters ότι οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Βρισκόμαστε στο τραπέζι κάθε μέρα προσπαθώντας να επιλύσουμε την απεργία και να επαναφέρουμε την πόλη στη δουλειά», είπε ο Σαράντος σε εκδήλωση στο Egyptian Theatre, έναν εμβληματικό χώρο στο Χόλιγουντ.

Το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ψηφιακών διπλών ερμηνευτών ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και αντικρουόμενα θέματα καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας που κράτησε το Χόλιγουντ παράλυτο για μήνες.

Σύμφωνα με ορισμένα εξειδικευμένα μέσα ενημέρωσης, στην τελευταία πρόταση το AMPTP αντιμετώπισε το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης  προσφέροντας αύξηση στους μισθούς  στους επαγγελματίες που επιτρέπουν την εικονική αναπαραγωγή τους. Ωστόσο, δεν δεσμεύτηκε να σταματήσει την εκπαίδευση των συστημάτων AI της.

Ωστόσο, η SAG-AFTRA έχει υποστηρίξει  ένα ρυθμιζόμενο μοντέλο με συγκεκριμένες ρήτρες που τους προστατεύουν  από αυτού του είδους τις πρακτικές.

Ένα άλλο ζήτημα που έχει κρατήσει τεταμένη τη διαμάχη είναι η οικονομική αμοιβή για την αναμετάδοση περιεχομένου σε πλατφόρμες.

Το AMPTP πρότεινε μια σειρά από μπόνους που θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τον συνήθη μισθό τους, ανάλογα με την επιτυχία που επιτυγχάνουν οι παραγωγές τους στις διάφορες υπηρεσίες ροής, ενώ μεταξύ των αιτημάτων SAG-AFTRA ήταν μια αμοιβή 2% του ετήσιου εισοδήματος από στούντιο και  πλατφόρμες ή ένα μπόνους για κάθε νέο συνδρομητή σε εταιρείες ροής.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, τα στούντιο επέμειναν στην ανάγκη να κλείσει μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό για τη διατήρηση ενός χρονοδιαγράμματος που επιτρέπει τη διάσωση της τηλεοπτικής σεζόν και την προώθηση του προγράμματος ταινιών του 2024.

Η πρώτη κοινή απεργία εδώ και έξι δεκαετίες με τη συμμετοχή της SAG-AFTRA και του Writers Guild of America (WGA), η οποία  κατέληξε σε συμφωνία με την AMPTP στα τέλη Σεπτεμβρίου, οδήγησε σε  απώλειες 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων  (περίπου 6.000 εκατομμύρια ευρώ) για την Καλιφορνέζικη οικονομία και τις απολύσεις 45.000 εργαζομένων, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics (Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας