Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΣυνάντηση Μητσοτάκη – Χόγιερ: Υπεγράφη η δανειακή συμφωνία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων...

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χόγιερ: Υπεγράφη η δανειακή συμφωνία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με τον ΔΕΔΔΗΕ

Να σημειωθεί πως υποδεχόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κ. Βέρνερ Χόγιερ του είπε ότι «έφτασε σε μία χώρα στην οποία έχουν αλλάξει πολλά από την τελευταία επίσκεψη του στην ελληνική πρωτεύουσα».

Λίγο πριν τις 12:00 ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ.

Στην κορυφή της συνάντησης των δύο ανδρών ήταν η συμφωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ για το έργο των έξυπνων μετρητών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να στηρίζει το έργο με 150 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο παράλληλα είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα χρηματοδοτηθεί με 273 εκατομμύρια ευρώ από το σκέλος των δανείων, ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2030.

Αναλυτικότερα το παραπάνω έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση 5,2 εκατομμυρίων μονοφασικός και 2,1 εκατομμυρίων τριφασικών έξυπνων μετρητών σε πελάτες χαμηλής τάσης που θα αντικαταστήσουν τα παλιά ρολόγια, τα ρολόγια που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα σπίτια μας όλο αυτό το διάστημα.

Να σημειωθεί πως υποδεχόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κ. Βέρνερ Χόγιερ του είπε ότι «έφτασε σε μία χώρα στην οποία έχουν αλλάξει πολλά από την τελευταία επίσκεψη του στην ελληνική πρωτεύουσα».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Η χώρα έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα», ήταν η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία του ΔΕΔΔΗΕ αποτυπώνει και το πού θέλει η κυβέρνηση να οδηγήσει τη στρατηγική της όσον αφορά στον τομέα του περιβάλλοντος. Ανέδειξε επίσης το θετικό πρόσημο της συμφωνίας για τους καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν καλύτερο έλεγχο των λογαριασμών του ηλεκτρικού, γλιτώνοντας παράλληλα χρήματα από τον προϋπολογισμό τους.

«Θα θελα να σας ευχαριστήσω ξανά για την εξαιρετική συνεργασία της χώρας και της τράπεζας και νομίζω ότι η συμφωνία που υπογράφουμε σήμερα με την τελική υπογραφή των έξυπνων μετρητών είναι αρκετά καλή ένδειξη για το που θέλουμε να φτάσουμε στο μέλλον σε σχέση με τις πολιτικές μας, με την κλιματική αλλαγή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση με τον Βέρνερ Χόγιερ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας