Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτο Βερολίνο θα παρευρεθεί ο Μητσοτάκης- Προγραμματισμένη συνάντηση με Σολτς

Στο Βερολίνο θα παρευρεθεί ο Μητσοτάκης- Προγραμματισμένη συνάντηση με Σολτς

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ (KAS) στη γερμανική πρωτεύουσα με τίτλο «Ελλάδα και Ευρώπη – Ένα νέο κεφάλαιο»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο. Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου αναμένεται να συναντηθεί με το Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ενώ θα πάρει μέρος και στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung (SZ).

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ (KAS) στη γερμανική πρωτεύουσα με τίτλο «Ελλάδα και Ευρώπη – Ένα νέο κεφάλαιο», παίρνοντας μέρος σε συζήτηση με τον Φρίντριχ Μερτς, πρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

«Ενώ στη δημοσιονομική κρίση ήταν το προβληματικό παιδί της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει πλέον εξελιχθεί σε σταθερό πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ίδρυμα KAS. «Παρά την πανδημία του κορονοϊού και την ενεργειακή κρίση, η χώρα έχει πλέον ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ», προσθέτει η ανακοίνωση σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα διαδραματίζει επίσης ιδιαίτερο ρόλο στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και της πολιτικής ασύλου καθώς και στη διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας