Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΙσραήλ-Παλαιστινη : Πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας για ειρήνευση στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ-Παλαιστινη : Πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας για ειρήνευση στη Λωρίδα της Γάζας

Οι δύο χώρες έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες δι’ αντιπροσώπων και στα πεδία των μαχών, όπως στις περιπτώσεις της Υεμένης, της Συρίας και του Ιράκ.

Τις επόμενες ημέρες η Σαουδική Αραβία θα διοργανώσει σύνοδο κορυφής αραβικών και ισλαμικών κρατών για να εξετάσουν από κοινού τις εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επενδύσεων της αραβικής χώρας Χαλίντ αλ Φαλίχ σε οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη.

«Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε τη Σαουδική Αραβία να συγκαλεί μια έκτακτη σύνοδο κορυφής των αραβικών κρατών στο Ριάντ» είπε από το βήμα του Bloomberg New Economy Forum ο αλ Φαλίχ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι κατά τη συνάντηση, καθώς και σε επόμενες που θα ακολουθήσουν, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων.

Παράλληλα, την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, σε μια ιστορική πρώτη επίσκεψη Ιρανού αρχηγού κράτους στη σουνιτική χώρα από τη στιγμή που Τεχεράνη και Ριάντ, με τη διαμεσολάβηση της Κίνας, αποφάσισαν να βάλουν τέλος τον περασμένο Μάρτιο σε χρόνια εχθρότητας. Οι δύο χώρες έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες δι’ αντιπροσώπων  και στα πεδία των μαχών, όπως στις περιπτώσεις της Υεμένης, της Συρίας και του Ιράκ.

Ο πρόεδρος Ραΐσι θα επισκεφτεί το Ριάντ για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, η οποία επίσης θα επικεντρωθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην Παλαιστίνη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας