Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
Αρχικήhomepage sliderΤσιόδρας: «Τα Τέμπη ήταν μια τραγωδία και σαφώς αφορούν τον κόσμο»

Τσιόδρας: «Τα Τέμπη ήταν μια τραγωδία και σαφώς αφορούν τον κόσμο»

Αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Να μετριάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τη δήλωση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του χθες, ανέφερε ότι μία εξεταστική για την τραγωδία των Τεμπών -που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους- δεν αφορά κανένα, επιχείρησε ο Δημήτρης Τσιόδρας, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Τσιόδρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Άκουσα τη δήλωση και υπάρχει και μια ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη σήμερα το πρωί που εξηγεί τι εννοούσε. Δεν μιλούσε γι’ αυτό καθ’ αυτό το ζήτημα των Τεμπών».

Ειδικότερα, όπως τόνισε, ο κ. Τσιόδρας στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, «ο κ. Γεωργιάδης μιλούσε για την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρειται από την αντιπολίτευση πάνω σε αυτό το ζήτημα. Τα Τέμπη ήταν μια τραγωδία και σαφώς αφορούσαν και αφορούν τον κόσμο».

Και όπως επισήμανε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού γι’ αυτό το ζήτημα υπήρξε παραίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή. Όσον αφορά τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την συγκάλυψη του σιδηροδρομικού δυστυχήματος δήλωσε ότι η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. «Ή εμπιστευόμαστε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που έχει καλέσει πάρα πολλά πρόσωπα και έχει κινηθεί, είτε λέμε ότι η υπόθεση θα λυθεί σε πολιτικό επίπεδο, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Επανερχόμενος στην τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη επανέλαβε ότι ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα θέματα της ακρίβειας, που σαφώς όπως είπε, δεν μπορούν να βάλουν στην άκρη το ζήτημα των Τεμπών και το ζήτημα των παρακολουθήσεων. «Δύο σοβαρές υποθέσεις με διαφορετική υφή η καθεμία», όπως τόνισε.

Να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. «Υπάρχει ανεξαρτησία των Θεσμών στην Ελλάδα. Το σεβόμαστε αυτό;» αναρωτήθηκε ενώ απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση του κράτους Δικαίου με αφορμή την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ δήλωσε: «Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να μείνουν εσαεί όταν είχε λήξει εδώ και ενάμιση χρόνο. Δεν έγινε προεκλογικά γιατί τότε θα υπήρχε κριτική».

Ερωτηθείς για το εάν η Βουλή μπορεί να ελέγξει το θέμα των υποκλοπών απάντησε ότι έχει γίνει και εξεταστική. Αναφορικά με τα Τέμπη και την πρόταση το ΚΚΕ για εξεταστική επιτροπή, τόνισε ότι θα εξετασθεί. «Έχει πει το ΠΑΣΟΚ για προανακριτική, δεν έχει καταθέσει όμως κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Εκεί θα πρέπει να δούμε συγκεκριμένα ποια αδικήματα και ποια πρόσωπα αφορούν. Δεν μπορείς δηλαδή από την αρχή να πεις ότι είμαι υπέρ ή κατά. Αν δεις συγκεκριμένα την πρόταση, ποια αδικήματα και ποιους ανθρώπους αφορούν», συμπλήρωσε.

Πώς απάντησε ο Α. Γεωργιάδης στις επικρίσεις

Ο υπουργός Εργασίας με σημερινή ανάρτησή του στo X (πρώην Twitter) έδωσε τις δικές του απαντήσεις στα αρνητικά δημοσιεύματα και σχόλια μετά την δήλωση για την υπόθεση των Τεμπών. Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο κ. Γεωργιάδης:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα και εξαχρείωση στην Πολιτική από την προσπάθεια να κερδίσεις ψήφους πάνω στις ανθρώπινες τραγωδίες. Στην πραγματικότητα δηλ. εκεί που οι συμπολίτες σου βιώνουν πόνο και πένθος εσύ να ψάχνεις για πολιτικό όφελος. Αυτό στηλίτευσα χθες στον @Realfm978 και σήμερα με την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρείται απλά δικαιώνομαι. Εγώ δεν είπα στον @NChatzinikolaou ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη» όπως ψευδώς και δολίως γράφεται αλλά «ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη» δηλ. για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία. Το φοβερό αυτό δυστύχημα αυτό καθαυτό το διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτή θα μας πει ποιος φταίει και ποιος όχι, η Κοινοβουλευτική διαδικασία προφανώς γίνεται για άλλους λόγους αφού πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη δεν έχει κανένα απολύτως νόημα πλην της Αντιπολιτευτικής φασαρίας. Και όμως σήμερα δύο πρωτοσέλιδα, «ευαίσθητων» υποτίθεται εφημερίδων παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους για να κτυπήσουν την Κυβέρνηση αποδεικνύοντας το βάσιμο του αρχικού μου επιχειρήματος και το γιατί το «θυμήθηκαν» ξαφνικά τώρα στον Σύριζα και ποιον πραγματικά σκοπό εξυπηρετούν. Εμείς θα επιμείνουμε να δίνουμε την καθημερινή μάχη για να λύσουμε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και που για να τα λύσουμε μας εμπιστεύθηκε. Την ανθρώπινη μου ευαισθησία δεν την παραχωρώ ούτε στην μία ούτε στην άλλη εφημερίδα και εκφράζω φυσικά άλλη μία φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων» .

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας