Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΥπουργός Εξωτερικών Ιορδανίας: «Απορρίπτουμε μεταπολεμικά σενάρια στη Γάζα χωρίς τη Χαμάς»

Υπουργός Εξωτερικών Ιορδανίας: «Απορρίπτουμε μεταπολεμικά σενάρια στη Γάζα χωρίς τη Χαμάς»

Όπως μεταδίδει το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra, o Αϊμάν Σαφάντι δήλωσε χθες Τετάρτη ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν συζητήσεις για το μέλλον της περιοχής αν δεν σταματήσουν πρώτα οι σκοτωμοί και οι συγκρούσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη για άμεσο τερματισμό του πολέμου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφαντί απέρριψε κατηγορηματικά τα μεταπολεμικά σενάρια στη Λωρίδα της Γάζας που διαδίδουν το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, τα οποία χαρακτήρισε ως “μη ρεαλιστικά και απαράδεκτα”, αφού επιδιώκουν τον αφανισμό της Χαμάς, η οποία “ενσαρκώνει μια ιδέα που δεν μπορεί να εξαλειφθεί με τη βία”.

Όπως μεταδίδει το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra, o Αϊμάν Σαφάντι δήλωσε χθες Τετάρτη ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν συζητήσεις για το μέλλον της περιοχής αν δεν σταματήσουν πρώτα οι σκοτωμοί και οι συγκρούσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη για άμεσο τερματισμό του πολέμου και των βαναυσοτήτων κατά των Παλαιστινίων, οι οποίοι ήδη μετρούν περισσότερους από 10.500 νεκρούς από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας σημείωσε ότι το παλαιστινιακό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στη Λωρίδα της Γάζας διαφορετικά απ’ ότι στη Δυτική Όχθη. Θα πρέπει να αναζητηθεί μια συνολική λύση που να περιλαμβάνει μια δίκαιη ειρήνη, η οποία θα εγγυάται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων βάσει της ίδρυσης ενός κυρίαρχου κράτους στις κατεχόμενες περιοχές.

Τέλος, ο κ. Σαφαντί προειδοποίησε ότι η χώρα του θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη γη τους και τέτοιου είδους ενέργειες θα αντιμετωπιστούν ως “πράξεις πολέμου κατά της Ιορδανίας”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας