Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΗ Ιταλία στέλνει νοσοκομειακό πλοίο με χειρουργείο στη Γάζα

Η Ιταλία στέλνει νοσοκομειακό πλοίο με χειρουργείο στη Γάζα

Πρόκειται για το πλοίο Vulcano, το οποίο θα δεχθεί τραυματίες από την Λωρίδα της Γάζας. Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι «στην συνέχεια, σε συμφωνία με τους Παλαιστίνους, πρόκειται να στηθεί, πάντα στην Γάζα, και νοσοκομείο εκστρατείας».

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ώρες πρόκειται να αναχωρήσει από την χώρα του, με προορισμό την Γάζα, νοσοκομειακό πλοίο του πολεμικού ναυτικού, στο οποίο υπάρχουν και χειρουργεία.

Πρόκειται για το πλοίο Vulcano, το οποίο θα δεχθεί τραυματίες από την Λωρίδα της Γάζας. Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι «στην συνέχεια, σε συμφωνία με τους Παλαιστίνους, πρόκειται να στηθεί, πάντα στην Γάζα, και νοσοκομείο εκστρατείας». «Είμαστε η πρώτη χώρα η οποία πραγματοποιεί ανθρωπιστική επιχείρηση στην περιοχή και ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν κι άλλες», τόνισε ο Κροζέτο.

«Η Ιταλία συνεχίζει τις προσπάθειές της με στόχο την αποκλιμάκωση. Θεωρώ ότι η διεθνής κοινότητα κινήθηκε με τον κατάλληλο τρόπο, ένα από αυτά που ζητούμε είναι να υπερισχύσει το κράτος δικαίου, ξεχωρίζοντας όποιον δρα σεβόμενος τους κανόνες, σε αντίθεση με τους τρομοκράτες της Χαμάς. Ευχόμαστε το Ισραήλ να το πράξει, έστω και αν καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να δρας σε μια τέτοια περιοχή, όπου κρύβονται κέντρα της Χαμάς κάτω από νοσοκομεία», ολοκλήρωσε ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Μελόνι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας