Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣτο Βερολίνο θα παρευρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή ο Ερντογάν

Στο Βερολίνο θα παρευρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή ο Ερντογάν

Στα «πολιτικά θέματα της περιοχής» συμπεριλαμβάνεται η κρίση στην Εγγύς Ανατολή και οι επιχειρήσεις στη Γάζα, διευκρίνισε η Χόφμαν, ερωτηθείσα για τις δηλώσεις υποστήριξης του Ερντογάν στη Χαμάς.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί το Βερολίνο την Παρασκευή (17/11). Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, θα έχει δείπνο με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, στο οποίο «θα τεθεί όλο το εύρος των πολιτικών θεμάτων», σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Χόφμαν. Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων πολιτικά θέματα της περιοχής, και ζητήματα που αφορούν τη Γερμανία και την Τουρκία ως συμμάχους στο ΝΑΤΟ, διμερή θέματα, εξήγησε η Χόφμαν, θεωρώντας βέβαιο ότι θα εξεταστεί και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Στα «πολιτικά θέματα της περιοχής» συμπεριλαμβάνεται η κρίση στην Εγγύς Ανατολή και οι επιχειρήσεις στη Γάζα, διευκρίνισε η Χόφμαν, ερωτηθείσα για τις δηλώσεις υποστήριξης του Ερντογάν στη Χαμάς. «Η γερμανική κυβέρνηση έχει εντελώς διαφορετική στάση και άποψη για τη Χαμάς από τον τούρκο πρόεδρο», τόνισε η Χόφμαν, εκτιμώντας βάσιμα ότι ότι θα αποτελέσει και θέμα συζήτησης στο δείπνο Σολτς-Ερντογάν.

Πάντως, ο καγκελάριος Σολτς δεν θα παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα των εθνικών ομάδων Γερμανίας – Τουρκίας το Σάββατο. Ουδέποτε ήταν προγραμματισμένο κάτι τέτοιο, σημείωσε η Χόφμαν απαντώντας και σε σχετικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κοινή εμφάνιση Σολτς και Ερντογάν στο ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας