Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ αναπληρωτής γ.γ. του ΝΑΤΟ χαιρετίζει τη δέσμευση της Βουλγαρίας να διαθέσει...

Ο αναπληρωτής γ.γ. του ΝΑΤΟ χαιρετίζει τη δέσμευση της Βουλγαρίας να διαθέσει το 2% του ΑΕΠ της για τις αμυντικές δαπάνες της

Μαζί με τον πρωθυπουργό Νικολάι Ντένκοφ ο Γκεοάνα παρακολούθησε σήμερα την πολυεθνική στρατιωτική άσκηση Iron Strike 2023 που διεξάγεται στη Βουλγαρία υπό τη διοίκηση της Ιταλίας.

«Χαιρετίζω τη δέσμευση της Βουλγαρίας να διαθέσει τουλάχιστο το 2% του ΑΕΠ της για τις αμυντικές δαπάνες της τα επόμενα χρόνια, κάτι που θα σημάνει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη, περιπολικά σκάφη και οχήματα μάχης. Αυτό θα αυξήσει την ασφάλεια στη Βουλγαρία και θα καταστήσει ισχυρότερο το ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μιρτσέα Γκεοάνα, ο οποίος επισκέπτεται τη Βουλγαρία.

Η Ρωσία συνεχίζει τον επιθετικό πόλεμό της στην Ουκρανία, είπε ο Γκεοάνα. Οι επικίνδυνες ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του ενέτειναν τις προσπάθειες επιτήρησης στη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ άλλων και με αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας, αεροσκάφη AWACS και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είπε. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η Βουλγαρία συνεργάζεται με την Τουρκία και τη Ρουμανία για την εξουδετέρωση ναρκών θαλάσσης στη Μαύρη Θάλασσα», είπε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Μαζί με τον πρωθυπουργό Νικολάι Ντένκοφ ο Γκεοάνα παρακολούθησε σήμερα την πολυεθνική στρατιωτική άσκηση Iron Strike 2023 που διεξάγεται στη Βουλγαρία υπό τη διοίκηση της Ιταλίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΤΑ την παραμονή της επίσκεψής του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Γκεοάνα δεσμεύτηκε ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να στηρίζει και να προστατεύει τους συμμάχους του στη Μαύρη Θάλασσα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Ευχαρίστησε επίσης τη Βουλγαρία για τη συνεισφορά της στο ΝΑΤΟ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας