Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήAl Jazeera: Επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο στη Γάζα – Πληροφορίες για...

Al Jazeera: Επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο στη Γάζα – Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς

Το Al Jazeera αναφέρει ότι ο στρατός περικύκλωσε το νοσοκομείο Ιμπν Σίνα της Τζενίν, ζήτησε από το προσωπικό να το εκκενώσει και συνέλαβε τουλάχιστον δύο νοσηλευτές που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την εντολή.

Νέο σφυροκόπημα των Ισραηλινών στη Γάζα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, έγινε επίθεση κατά σχολείου στη Λωρίδα της Γάζας και υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα πάντα με το αραβικό δίκτυο, ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός νεκρών καθώς και τραυματιών. Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται στα νότια της πόλης της Γάζας.

Άνθρωποι φαίνονται σε σχετικό οπτικό υλικό να τρέπονται σε φυγή, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης κι ένα ισραηλινό άρμα διακρίνεται να κινείται στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης. Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι ο προσφυγικός καταυλισμό της πόλης δέχτηκε ισραηλινή επιδρομή στη διάρκεια της νύχτας.

Το Al Jazeera αναφέρει ότι ο στρατός περικύκλωσε το νοσοκομείο Ιμπν Σίνα της Τζενίν, ζήτησε από το προσωπικό να το εκκενώσει και συνέλαβε τουλάχιστον δύο νοσηλευτές που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την εντολή. Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι κυνήγησε τρομοκράτες οι οποίοι επιχείρησαν να κρυφτούν μέσα στο νοσοκομείο και ότι προχώρησε σε συλλήψεις.

Πρόσθεσε ότι σε επιδρομή σε προσφυγικό καταυλισμό, με στόχο τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών, σκότωσε πέντε ένοπλους μαχητές και κατάσχεσε όπλα. Το Al Jazeera υποστηρίζει ότι τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πλήγμα ισραηλινών ντρόουν στην πόλη αυτή της Δυτικής Όχθης.

Η επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στη Δυτική Όχθη ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε ο Άντονι Μπλίνκεν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας