Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣύνδεσμος Προώθησης και Υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Καμπότζη- Τοξικά απόβλητα από...

Σύνδεσμος Προώθησης και Υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Καμπότζη- Τοξικά απόβλητα από 21 εργοστάσια

Συγκεκριμένα, μάλιστα δημοσιοποίησε πως σε βασικό στάδιο πριν την κατανάλωση εφτά εργοστάσια, καίγανε υλικά κυρίως από υφάσματα τα οποία περιείχαν ύφασμα, πλαστικό, καουτσούκ και άλλα επιβλαβή στοιχεία.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση που έκανε τοπική οργάνωση για τη προστασία των εργατικών δικαιωμάτων στη Καμπότζη, τουλάχιστον 19 διεθνείς μεγάλες εταιρίες συμπεριλαμβανομένων της Adidas και της Walmart χρησιμοποιούν καύσιμα από υφάσματα. Λόγω αυτού έχει παρατηρηθεί αύξηση των προβλημάτων υγείας στους εργαζόμενους.

Η έρευνα υλοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Προώθησης και Υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, μάλιστα δημοσιοποίησε πως σε βασικό στάδιο πριν την κατανάλωση εφτά εργοστάσια, καίγανε υλικά κυρίως από υφάσματα τα οποία περιείχαν ύφασμα, πλαστικό, καουτσούκ και άλλα επιβλαβή στοιχεία. Τα συγκεκριμένα εργοστάσια καίνε απορρίμματα ρούχων για να ”γλυτώσουν”  το κόστος των καυσίμων.

Ο Σύνδεσμος επισκέφθηκε 21 εργοστάσια παραγωγής τούβλων μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, καθώς επίσης ήρθε σε επικοινωνία με εν ενεργεία εργαζόμενους αλλά και παλιούς. Αρκετοί εργαζόμενοι ανέφεραν πως τα ”καύσιμα” τους προκάλεσαν πονοκεφάλους και αναπνευστικά προβλήματα. Όπως, επίσης, μία εργαζόμενη κατήγγειλε ότι της δημιούργησαν τρομερή δυσφορία κατά τη διάρκεια των εγκυμοσύνων που είχε.

Αρκετές γνωστές εταιρίες, όπως η Primark και η Lidl είπαν πως θα ερευνήσουν το ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με εσωτερική μελέτη του U.N Development Programme του 2020, οι χημικές ουσίες που προέρχονται από τη καύση υφασμάτων, όπως επίσης και η σκόνη- στάχτη που αυτή αφήνει είναι αποδεδειγμένα εξαιρετικά τοξική για την υγεία του περιβάλλοντος πόσο μάλλον του ανθρώπου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας