Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΓερμανία-ΥΠΕΣ: Ευθύνη των ισλαμικών Ενώσεων να μιλήσουν ενάντια στον αντισημιτισμό

Γερμανία-ΥΠΕΣ: Ευθύνη των ισλαμικών Ενώσεων να μιλήσουν ενάντια στον αντισημιτισμό

«Προς το παρόν, πρέπει να συζητήσουμε τρόπους για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, ένα θέμα της Γερμανικής Ισλαμικής Διάσκεψης», πρόσθεσε.

«Οι μεγάλες ισλαμικές ενώσεις πρέπει να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι η αντισημιτική δυσαρέσκεια δεν θα εξαπλωθεί περαιτέρω», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσυ Φρέιζερ, στην εφημερίδα Funke Mediengruppe, ενόψει της Γερμανικής Ισλαμικής Διάσκεψης (DIK)..

«Προς το παρόν, πρέπει να συζητήσουμε τρόπους για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, ένα θέμα της Γερμανικής Ισλαμικής Διάσκεψης», πρόσθεσε.

Ωστόσο, η Φέιζερ κατέστησε σαφές ότι οι μουσουλμάνοι στη Γερμανία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την ισλαμική τρομοκρατία».

«Λαμβάνουμε σκληρή δράση κατά των ισλαμιστών, όχι κατά του Ισλάμ. Αυτή η διαφοροποίηση έχει μεγάλη σημασία», υπογράμμισε η Φέιζερ.

«Οποιαδήποτε γενίκευση είναι λάθος και οδηγεί σε διχασμό και αποκλεισμό. Μια τέτοια γενικευμένη ψευδής καχυποψία οδηγεί σε μια νέα εχθρότητα προς τους μουσουλμάνους, που είναι επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας και το οποίο αντιμετωπίζουμε το ίδιο ξεκάθαρα στη Γερμανική Ισλαμική Διάσκεψη», τόνισε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας