Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔράμα: Μετατρέπουν παλαιά ποδήλατα σε στατικά για παραγωγή ενέργειας

Δράμα: Μετατρέπουν παλαιά ποδήλατα σε στατικά για παραγωγή ενέργειας

Ο διευθυντής του σχολείου και υπεύθυνος της ομάδας κ.Αναστάσιος Σαλής εξηγεί στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 πώς λειτουργεί το project.

Οι μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ της Δράμας έχουν βρει τον τρόπο και παράγουν ενέργεια κάνοντας ποδήλατο. Η εικονική επιχείρηση των μαθητών έχει βραβευτεί σε πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό, κατακτώντας την τρίτη θέση, ενώ ανοίγει πόρτες και στη ζωή των μαθητών.

Ο διευθυντής του σχολείου και υπεύθυνος της ομάδας κ.Αναστάσιος Σαλής εξηγεί στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 πώς λειτουργεί το project.

«Την περσινή χρονιά συμμετείχαμε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα εικονικές επιχειρήσεις 2023 του του Οργανισμού Junior Achievement Greece, τα παιδιά δημιούργησαν μια εικονική επιχείρηση από το μηδέν, ανέλαβαν ρόλους μέσα στην επιχείρηση, έκαναν έρευνα για τις ανάγκες της αγοράς, στήσαμε τη δική μας γραμμή παραγωγής και έφτιαξαν ένα business plan. Τα οφέλη αυτού του προγράμματος είναι πολλαπλά», όπως αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου.

«Στην ουσία είναι ένα παλιό μεταποιημένο ποδήλατο που έχουμε προσθέσει το δικό μας kit και μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική και έτσι μπορούμε να φορτίσουμε ό, τι ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή θέλουμε», αναφέρει μαθητής και μέλος της ομάδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας