Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΕπίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο: Θα πάρει μέρος σε επενδυτικό συνέδριο

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο: Θα πάρει μέρος σε επενδυτικό συνέδριο

Στο πολιτικό σκέλος, το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος.

Σε ακροατήριο επενδυτών θα απευθυνθεί σήμερα (27/11/2023) ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας τις επαφές του στο Λονδίνο. Θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας με κορωνίδα την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά και τη θέση που κατέχει σήμερα η χώρα στην ευρωζώνη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε χθες το απόγευμα στην ομιλία του προς τους Έλληνες που κατοικούν στο Λονδίνο ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική πορεία που ξεκίνησε την προηγούμενη τετραετία, με στόχο να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί ο κύκλος της ανάπτυξης και σε λίγη ώρα από τώρα δίνει το «παρών» στο επενδυτικό συνέδριο το οποίο συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Χρηματιστήριο και η Morgan Stanley.

«Θα επαναβεβαιώσω αυτή τη δυναμική πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Και θα χαρώ ιδιαίτερα γιατί θα διαπιστώσω ότι όλα αυτά τα οποία είχαμε πει πριν από έναν χρόνο μπορέσαμε και τα πετύχαμε. Ανακτήσαμε επιτέλους την επενδυτική βαθμίδα, πουλήσαμε τις μετοχές από τις τράπεζες, στο χρηματιστήριο, σε εξαιρετικές αποτιμήσεις, η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς πολύ γρηγορότερους από αυτούς του ευρωπαϊκού μέσου όρου», σημειώνει.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει τη μεταρρυθμιστική στρατηγική της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα που αυτή έχει παράξει, θα αναδείξει τα βήματα της ελληνικής οικονομίας από το 2019 μέχρι και σήμερα, με κορυφή την επενδυτική βαθμίδα και θα απευθύνει πρόσκληση στους επενδυτές να στρέψουν το βλέμμα τους προς τη χώρα μας και στις ευκαιρίες που ανοίγονται για τοποθετήσεις.

«Αλλάξαμε την πορεία της χώρας. Η οικονομία έχει ιδιαίτερα καλές επιδόσεις. Αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα. Παρακολουθούσα την προηγούμενη συζήτηση που είχατε, σχετικά με τους φόρους και την επιβάρυνση του μέσου πολίτη. Έχουμε μειώσει τους φόρους αλλά έχουμε επίσης αυξήσει την ανάπτυξη. Στην περίπτωσή μας, λοιπόν, μπορούμε να πούμε πειστικά ότι οι δύσκολες μέρες για την Ελλάδα είναι πίσω μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο πολιτικό σκέλος, το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος. Σε αυτό το τετ α τετ, πέρα από την γεωπολιτική ατζέντα και τις διμερείς σχέσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα.

Θεωρούμε ότι τα γλυπτά αυτά ανήκουν στην Ελλάδα και ότι ουσιαστικά εκλάπησαν, άρα αυτό δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα ζήτημα ιδιοκτησίας, το ζήτημα είναι η επανένωσή τους, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο BBC.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας