Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚυβερνητικές πηγές για Ρ. Σούνακ: Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ’...

Κυβερνητικές πηγές για Ρ. Σούνακ: Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ’ όσα έχουμε ήδη πει

Στη Βουλή, ο Σούνακ δέχτηκε ερώτηση από τον Στάρμερ και είπε χαρακτηριστικά ότι όταν αναλαμβάνουν οι άνθρωποι δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρούν.

Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ’ όσα έχουμε ήδη πει, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τα όσα είπε ο Ρίσι Σούνακ στη βρετανική Βουλή.

Σούνακ για ακύρωση συνάντησης με Μητσοτάκη: «Δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του» – Αντίδραση από τον ηγέτη των Εργατικών

Ο Ρίσι Σούνακ υπεραμύνεται της απόφασής του να ματαιώσει την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στη Βουλή. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει ότι είχε συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου να μην συζητηθεί το ζήτημα των Γλυπτών, γεγονός το οποίο η Ελλάδα αρνήθηκε. Ο διαπληκτισμός του με τον ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ ήταν έντονος.

Στη Βουλή, ο Σούνακ δέχτηκε ερώτηση από τον Στάρμερ και είπε χαρακτηριστικά ότι όταν αναλαμβάνουν οι άνθρωποι δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρούν. Ο ηγέτης των Εργατικών, ακούγοντας τον Σούνακ είπε: «Ο πρωθυπουργός τα έχασε». Ο Κιρ Στάρμερ, μάλιστα τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης είναι «ένας οικονομικός μας σύμμαχος, ένας σημαντικός μας εταίρος στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει (ο Σούνακ) αυτήν τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά θέματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και ακύρωσε την τελευταία στιγμή».

Δήλωση Βρετανικού Μουσείου: Οι συζητήσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές

«Οι συζητήσεις με την Ελλάδα για μια εταιρική σχέση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι συνεχείς και εποικοδομητικές. Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της κοινής χρήσης των μεγαλύτερων αντικειμένων μας με το κοινό σε όλο τον κόσμο και της διατήρησης της ακεραιότητας της απίστευτης συλλογής που διατηρούμε στο μουσείο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας