Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΠ. Μαρινάκης για επίσκεψη Ερντογάν: Διάλογος χωρίς υποχώρηση στα κυριαρχικά δικαιώματα

Π. Μαρινάκης για επίσκεψη Ερντογάν: Διάλογος χωρίς υποχώρηση στα κυριαρχικά δικαιώματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι: "Προσερχόμαστε στον διάλογο χωρίς  καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά δικαιώματα, δεδομένες οι διαφωνίες, αλλά δεν θέλουμε να παράγουν κρίσεις».

Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια εμπέδωσης του κλίματος διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε παράλληλα:

«Προσερχόμαστε στον διάλογο χωρίς  καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά δικαιώματα, δεδομένες οι διαφωνίες, αλλά δεν θέλουμε να παράγουν κρίσεις».

Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη.

Για την αντίθεση που εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην επίσκεψη Ερντογάν και την πιθανή ύπαρξη δύο γραμμών μέσα στο κόμμα τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα, ότι οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρες, ενώ συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει τις προσπάθειες να εμπεδωθεί ο διάλογος με τη γείτονα χώρα.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος νωρίτερα θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,  κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας